Conferència a Roses on 30 joves explicaran la seva experiència del viatge al Marroc dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’

La xerrada es portarà a terme a l’institut Cap Norfeu on comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, una de les persones que va viatjar enguany al Marroc dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’

La Xarxa de Convivència de Roses ja porta 6 anys organitzant un viatge al Marroc dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’. Una iniciativa en la que una de les seves finalitats, a banda de treballar la tolerància i la cohesió entre les cultures catalano-marroquí a través de la participació dels joves, és que aquests després puguin explicar en primera persona les seves experiències viscudes durant el viatge.

I això és el que faran demà dissabte, 17 de novembre, a l’institut Cap Norfeu de Roses, on els joves impartiran una conferència en la que, a més de reviure l’aventura al Marroc, explicaran l’aprenentatge social i cultural que van experimentar mentre eren allà, en una societat amb uns costums i una manera de viure totalment diferent a la nostra.

A la xerrada, que es portarà a terme a les 20:30 hores al centre educatiu,  els joves també compartiran les idees i propostes que tenen previst fer i desenvolupar a Roses per tal de millorar la convivència.
També està prevista la projecció d’un vídeo on els assistents podran veure la tasca que van desenvolupar tant els joves com l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual agafant-se uns dies que li pertocaven de vacances va voler viatjar al Marroc i conèixer així el país d’origen de molts vilatans de Roses.

Cultures en Xarxa

Cultures en Xarxa és un projecte impulsat per l’associació Xarxa de Convivència de Roses que té com a objectiu principal treballar la interculturalitat, la tolerància i la cohesió entre dues cultures diferents a través de la participació dels joves.

Uns joves que tenen l’oportunitat de viatjar per veure i viure el veritable Marroc des de dins i fomentar valors com el respecte i l’empatia en diferents àmbits de la vida marroquí, com conèixer i viure de primera mà les seves escoles, centres juvenils o centres de dones, entre d’altres institucions.

La Xarxa de Convivència, des de la seva fundació al 2011, treballa per la cohesió social i el benestar entre els joves de la comarca de l’Alt Empordà, de comunitats diferents i alhora reforçar els vincles entre les diferents cultures.