La colla A Corre Cuita s’endinsa en el món del circ com a domadors
Els hi agrada manar, ser els més forts i que ningú els xulegi. Són bona gent, humils, treballadors i no es fiquen mai amb ningú. Però tampoc els hi agrada que ningú els passi per sobre, ja sigui humà o animal.
I que cap persona els passi per sobre ho van demostrar l’any passat disfressant-se de Popeyes aprofitant que van ser els Reis Infantils. Així, que es prenien una llauna d’espinacs i a repartir ‘mamporros’ si algú es posava xulo.
I pel que fa als animals enguany volen demostrar que també són els que manen, per això “ens disfressem de domadors de lleons i tigres, una disfressa que la vam decidir en el moment d’acabar el Carnaval de l’any passat. Ens vam seure tots i ja vam començar a fer propostes i va sortir aquesta”, va manifestar el barman de la colla A Corre Cuita, en Carles Ferrer.
Una colla que respecta el sexe de cada membre, ja que “les dones van de domadores i els homes de domadors i els nens petits de lleons”. Llavors la carrossa vol escenificar “un circ ambulant”, va dir Ferrer.
Igual no pot sortir aquesta colla a desfilar…
Un circ ambulant que es passejarà quatre dies per Roses, tot i que potser ni surtin, ja que l’Ajuntament de Roses va aprovar una moció al 2013 que prohibia l’exhibició d’espectacles amb animals.
Nosaltres si veiem a l’alcaldessa o algun regidor no direm ni mu, però potser que s’acabin assabentant per altres vies i no els deixin sortir…
També, per a tranquil·litat d’aquesta colla, la moció especificava “prohibir l’exhibició d’espectacles amb animals exòtics”, que pot ser un lleó o un tigre no siguin exòtics, però si és que sí… l’han cagat.
Però, mentre les autoritats polítiques no ho sàpiguen continuarem com si aquí no hagués passat res. Com res va passar per aquesta colla durant la Festa Major, ja que no van poder posa barraca, “però mirarem si aquest any sí”, per la qual cosa les despeses de Carnaval surten íntegrament dels 150 euros que paga cada membre de la colla, “tot i que els petits paguen entre 70 i 90 euros, depenen de la talla de la mainada, que ens dona per menjar i beure cada dia i la disfressa, tot i que l’arròs és a part”, va afirmar en Carles.
El barman va dir que “tenim un control de la beguda, i als menors no els hi donem, i a més els fem firma un paper conforme no beuran alcohol si volen anar amb la nostra carrossa, potser van a una altra a veure, però en el paper ja posa que nosaltres no ens fem responsables”.
Coreògrafa pel Carnaval
No és que sigui habitual, nosaltres només hem trobat a dos. Dues colles que assagen una coreografia per ballar durant el Carnaval. I A Corre Cuita és una d’elles, “tenim una noia que és coreògrafa amb la hem assajat quatre coreografies que dura cada una d’elles 1 minut i mig, i les anirem ballant consecutivament”, va explicar Ferrer.
Sempre que hi hagi un bon control al port, correcte
I a en Carles Ferrer, sent el barman de la colla A Corre Cuita, l’havíem de preguntar sobre la problemàtica del port, i va manifestar que “sempre que hi hagi un bon control em sembla correcte anar-hi”, per destacar que “nosaltres estem a favor del port, clar, perquè ens gastem un dineral en el Carnaval i el port és un lloc on pots gaudir una mica més de la teva carrossa i amb la teva colla després de la passada, així que si tots ens porten bé, em sembla correcte”.
Segons el barman de la A Corre Cuita durant el Carnaval de Roses 2016 “69 més 1 domadors i domadores de la nostra colla desfilaran per la passada”.
Perquè 69 + 1? No és més fàcil dir 70? Ah, que era un xist…