Ha estat guardonada, juntament amb un restaurant de Finlàndia, amb el premi Food Trekking, com a Millor Experiencia en turisme gastronòmic

La Cuina del Vent, el col.lectiu gastronòmic de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, ha rebut un important reconeixement a la seva tasca en el camí de l’excel.lència en la gastronomia i en la defensa i promoció dels productes de l’empordà. Ha estat guardonada, juntament amb el restaurant Aanaar de Finlàndia, amb el premi FoodTrekking 2016 com a millor experiència en turisme gastronòmic. Aquest guardó el concedeix la World Food Travel Association (WFTA), fundada al 2003 i amb seu a Oregón ( EUA), considerada la principal autoritat del món en turisme gastronòmic . És la primera vegada que s’atorguen aquests premis als quals s’hi han presentat un total de 19 països i que omplen un buit de reconeixement en la indústria turística relacionada amb els aliments i les begudes, un sector en ràpid creixement.
El jurat , format per experts en turisme gastronòmic d’arreu del món, ha valorat “l’experiència gastronòmica única” que ofereixen la dotzena de restaurants adherits a La Cuina del Vent.
Els premis Food Trekking es divideixen en cinc categories que reconeixen l’excel.lència de l’experiència del visitant en gastronomia, operadors turístics, enoturisme, cervesa i destinació en general.
“El guardo reconeix la tasca que fa el nostre col.lectiu en defensa de la terra i dels petits productors i de promoció dels productes de l’empordà i ens anima a continuar en el camí de l’excel.lència gastronòmica”, va destacar el president de La Cuina del Vent, Salvador Jordà, per afegir que “és un guardó que ens fa molta il.lusió perquè, a més, coincideix amb l’any en que Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia”, ha afegit Jordà.
Pel gerent de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà i de La Cuina del Vent, Carles Tubert, “aquest premi també és un reconeixement a la feina que fan els col.lectius gastrònics en general i a la gastronomia catalana”.