El restaurant Disfrutar, dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i el rosinc Mateu Casañas ha estat guardonat com el millor del món en un gala celebrada aquesta matinada a Las Vegas
Mateu Casañas, el xef de Roses que regenta juntament amb els seus dos socis, també xefs, Oriol Castro, Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar de Barcelona, ha afirmat que “cap dels tres ens podíem imaginar arribar mai a assolir ser el millor restaurant del món. No ho ens esperàvem, la guia The World’s 50 Best s’ho ha treballat molt per mantenir el secret intacte i la sorpresa fins al final, el que ha fet que hagi estat un moment súper màgic i inesborrable, perquè ha estat un moment molt gran i emocionant ”.
I és el que ha passat aquesta matinada en una gala celebrada a Las Vegas on el prestigiós rànquing The World’s 50 Best ha decidit que el restaurant Disfrutar, després de ser escollit al 2022 com el tercer millor restaurant del món, i al 2023 com al segon millor del planeta, ara, aquest 2024, era mereixedor de ser designat com al millor de tots.
Mateu Casañas ha afirmat que el que significa pels tres xefs és “al final, en la vessant més personal, un gran moment per la família, per l’equip, pel projecte i per l’esforç invertit fins arribar fins a aquest moment, un esforç que requereix continuar cada dia, i pel que fa al negoci li dona projecció, més visibilitat a nivell global i una viabilitat a llarg més termini en quant a reserves”.
En el podi, segona posició, es troba l’Asador Etxebarri, al País Basc, i en tercera el Table de Bruno Verjus, de París.
Els deu millors restaurants del món segons el rànquing The World’s 50 Best:
- Disfrutar (Barcelona)
- Asador Etxebarri (Atxondo, País Basc)
- Table de Bruno Verjus (París)
- Diverxo (Madrid)
- Maido (Lima)
- Atomix (Nova York) Maido (Lima)
- Quintonil (Mèxic) Lido 84 (Gardone Riviera)
- Alchemist (Copenhague)
- Gaggan (Bangkok)
- Don Julio (Buenos Aires)