Dues sardanes del figuerenc Enric Mas són el document del mes de l’Arxiu Municipal de Roses

Arxiu Municipal de Roses
Partitura de la sardana Sota els pins del Mas Marés d'Enric Mas

Les partitures de les sardanes ‘A la meva estimada’ i ‘Sota els pins del Mas Marés’ centren el document del mes de l’AMR

Arxiu Municipal de Roses
Partitura de la sardana ‘Sota els pins’ del Mas Marés d’Enric Mas

Les partitures manuscrites de les sardanes ‘A la meva estimada’ i ‘Sota els pins del Mas Marés’, del músic Enric Sans Salellas (Figueres, 1890-1953), centren el document del mes que l’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest gener. Al llarg de l’explicació que ofereix l’Arxiu, es realitza un recorregut per la biografia del violinista, compositor de música i professor de música figuerenc Enric Sans, així com per la seva vinculació amb la vila rosinca.

L’Arxiu Municipal de Roses (AMR) continua amb la seva tasca divulgativa iniciada l’any 2012, posant a l’abast del públic, mensualment i a través de la seva web, diferents documents significatius per a la història del municipi existents al seu fons. En aquesta ocasió, conformen el document les partitures escrites a mà pel músic Enric Sans, on destaca la sardana ‘Sota els pins del Mas Marés’ dedicada al polític rosinc Pere Rahola Molinas, bon amic seu de les estades estiuenques a Roses i de la vida social i recreativa a Figueres.

La partitura és la base a partir de la qual l’AMR inicia un recorregut per la trajectòria professional del músic, que li portà a formar-se a Barcelona i París, dirigir la cobla Antiga Pep Figueres, exercir com a professor de música a l’Escola d’Arts i Oficis de Figueres i com a concertista de violí, i a escriure més d’un centenar de sardanes.

En l’apartat personal, el document parla de la família del músic, de la seva vinculació política, així com de la seva amistat amb el polític rosinc Pere Rahola Molinas (Roses, 16 de juliol 1877 – Barcelona, 1956), a qui dedicà la sardana escrita l’any 1951 “Sota els pins del Mas Marés”, mas propietat de la família Rahola i idíl·lic indret en què Sans es va inspirar per escriure aquesta sardana per evocar la seva amistat.

Podeu consultar el document del mes clicant en el següent enllaç.