El càmping Illa Mateua, de l’Escala, fa una donació de 22.000 euros a Càritas Diocesana

Associació de Càmpings de Girona
Moment de la donació que es va dur a terme a la sala de plens de l’Ajuntament de l’Escala

L’Associació de Càmpings  de Girona destaca que la responsabilitat social de les empreses és bàsica

En el marc del seu projecte de responsabilitat social, el càmping Illa Mateua, de l’Escala, ha fet  una donació de 22.000 euros a  Caritas Diocesana que, segons l’establiment, “sempre vetlla per ajudar als més desfavorits, i realitza una gran tasca al municipi”.

Segons es destaca des del càmping, “hem volgut que els diners de la donació es quedin municipi. Aquests 22.000 euros aniran destinats als col·lectius més vulnerables que l’entitat cregui convenient i, especialment, a la gent gran, col·lectiu pel qual sentim gran sensibilitat”.

L’acte, que es va dur a terme a la sala de plens de l’Ajuntament de l’Escala, va comptar amb la presència  de l’alcalde del municipi, Josep Bofill, el director general d’Economia Social  de la Generalitat, David Bonvehí i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, mentre que la presidenta de Caritas a l’Escala, Rosa Maria Sau, va ser l’encarregada de recollir el donatiu.

Eva Maria Trias, gerent del càmping, afirma que “ens agrada recordar que aquesta filosofia empresarial l’hem pogut realitzar amb la complicitat del nostre equip de treballadors”.

El president de l’Associació de Càmpings de les comarques de Girona, Miquel Gotanegra, va subratllar la importància que una empresa del sector turístic faci una aportació d’aquestes característiques i ho va posar com a exemple a seguir. “La responsabilitat social de les empreses és bàsica ” va remarcar Gotanegra. Josep Bofill i David Bonvehí van elogiar la tasca de l’Illa Mateua i van remarcar que la seva acció va més enllà de les seves responsabilitats com a empresa.

Fa vint anys que el càmping Illa Mateua destina un percentatge de la seva facturació a fins socials. Aquest percentatge, que va començar essent el 0,7%, s’ha anat incrementant ja que es vol contribuir el màxim possible a la millora de les condicions de vida de les persones necessitades. “De la mateixa manera que els governs estableixen taxes ambientals a les empreses i productes que contribueixen a l’escalfament global, nosaltres ens prenem aquesta aportació com una taxa solidària que ens hem autoimposat per a respondre a la responsabilitat social corporativa”,  va destacar Eva Maria Trias.

El càmping Illa Mateua també té un compromís ferm amb el respecte pel medi ambient, que se suma al de l’àmbit social, i ja té dues ISO de medi ambient i qualitat i l’EMAS III.