El Centre de Distribució d’Aliments de Roses i els 9 de la resta de Girona rebran més d’1,2 milions d’euros

Centre de Distribució d'Aliments
Centre de Distribució d'Aliments de Roses

Benestar Social i Família, la Diputació de Girona, la Fundació Privada Banc d’Aliments de les comarques de Girona, l’Obra Social “la Caixa” i Càritas Diocesana de Girona signen un conveni per impulsar el projecte

Centres de Distribució d'Aliments de Girona
Acte de la signatura del conveni

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el president de la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, Frederic Gómez, el director territorial Catalunya de “la Caixa”, Jaume Masana, i el president de Càritas Diocesana de Girona, Francesc Pardo, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar els deu centres de distribució d’aliments de la demarcació de Girona. En concret, es tracta dels centres de Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Palamós, Olot, Palafrugell, Banyoles, Torroella de Montgrí i Roses.

A través del conveni subscrit les diverses parts implicades invertiran 1.288.000 euros. El Departament de Benestar Social i Família aportarà 74.000 euros; la Diputació de Girona, 100.000 euros; l’Obra Social de “la Caixa”, 18.000 euros; la Fundació Privada Banc dels Aliments de les comarques de Girona farà una aportació d’uns 900.000 euros consistent en aliments en espècies donats per empreses alimentàries; i Càritas Diocesana de Girona, que també s’encarrega de la gestió del projecte, destinarà 30.000 euros, així com una aportació en aliments per valor de 166.000 euros.

Centre de Distribució d'Aliments
Centre de Distribució d’Aliments de Roses

A aquestes xifres també s’hi sumen les aportacions que realitzen els diversos ajuntaments on hi ha els centres de distribució d’aliments a través de convenis amb l’entitat gestora (Càritas Diocesana de Girona) i que ascendeixen a 1,6 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest conveni és oferir un recurs innovador i eficaç que doni resposta al dret fonamental a l’alimentació, ampliant l’actual sistema de cobertura i consolidant el treball en xarxa entre les diverses administracions i entitats relacionades amb aquest àmbit. D’aquesta manera tots els professionals de les diferents institucions que deriven les persones a aquests centres de distribució d’aliments actuen sota uns mateixos criteris de valoració i un mateix sistema de derivació.

Promoure la implicació dels usuaris

El projecte també vol implicar als propis usuaris del servei perquè afrontin de forma autònoma i responsable la seva situació sociofamiliar. En aquest sentit, s’aposta per la coresponsabilitat dels beneficiaris, fomentant l’adquisició d’hàbits saludables, l’estalvi familiar, el consum responsable i l’apoderament de les persones. També s’establiran quotes de contribució en funció de la capacitat econòmica de cada persona.

Al mateix temps, el format autoservei del projecte permet que les persones es puguin confeccionar elles mateixes la cistella bàsica, normalitzant així el sistema de lliurament d’aliments.