El Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala tanca la temporada estival amb més de sis-cents visitants

Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala
Les sessions culinàries realitzades al Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala durant l'estiu van ser un èxit / Foto: arxiu

La xifra de visitants ha crescut un 25% respecte a l’estiu passat i les activitats estrella han sigut la visita a la llotja i l’esmorzar de pescadors i la Cuina de Pescadors

El Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala (Maram) ha tancat la temporada d’estiu 2024 amb un total de 607 visitants que han passat per les instal·lacions pesqueres al llarg del juliol i agost. Les activitats que més gent ha aplegat han sigut les visites guiades a la llotja amb l’esmorzar de pescadors i la novetat d’aquest any; les sessions de Cuina de Pescadors. 

Pel que fa a les xifres desgranades, la visita a la llotja i l’esmorzar de pescadors, que es feia cada dimarts i dijous, ha aplegat un total de 338 persones. I, les sessions gastronòmiques de Cuina de Pescadors que es feien els divendres, han reunit fins a 200 persones al llarg de les vuit sessions organitzades. Finalment, l’activitat familiar Pot d’Anxova, una de les propostes pensades per a la mainada, ha aplegat 70 persones. En comparació a l’estiu passat, que la xifra de visitants total va ser de 486 persones, podem dir que enguany, l’assistència de visitants a les activitats Tastets d’Estiu 2024 ha crescut un 25%, 121 persones més que en l’última edició. 

El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Josep Lluís Sureda, explica que “aquest estiu, totes les activitats programades han tingut molt bona rebuda i la valoració que en fem és molt positiva, ja que per a nosaltres el més important és apropar la pesca i transmetre la nostra feina a la societat”, afegint que “arran de l’èxit que han tingut les sessions Cuina de Pescadors, la voluntat  de la confraria i del Maram és continuar oferint un producte similar al llarg de l’any i ben aviat ho presentarem”.