El Consell Comarcal edita una nova guia turística de l’Alt Empordà

Nova guia turística de l’Alt Empordà
La guia turística s’ha editat tant en paper com en format digital

Guia que s’ha editat tant en paper com en format digital amb la finalitat de promocionar els atractius turístics i patrimonials de la comarca

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha editat una nova guia turística en format paper i està treballant en una edició digital. Aquesta iniciativa està inclosa en el projecte “Conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà”, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, dins l’eix que vol conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos.

L’operació inclou l’actuació Digitalització i senyalització dels recursos turístic-patrimonials de l’Alt Empordà i dins d’aquest projecte s’ha previst, entre altres accions, la realització de material de contingut i de difusió en format catàleg, amb la informació general dels principals recursos turístics de la comarca.

El conseller comarcal delegat de Turisme, Agustí Badosa, valora molt positivament aquesta actuació que ha propiciat l’edició de la Guia turística de l’Alt Empordà, que “mostra, tant en format paper com digital, els atractius turístics de l’Alt Empordà”, indicant que “la finalitat d’aquest material promocional és impulsar el turisme i convidar a la descoberta de la comarca amb els seus principals recursos turístics ipatrimonials”. Amb la presentació dels dos formats es disposarà d’una eina de suport promocional en quatre idiomes.

Si bé s’ha editat el catàleg en format en paper, com ja s’anava fent fins ara, pensant en material per oficines de turisme, fires i mercats del sector, workshops, fam i press trips, la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i les circumstàncies sobrevingudes amb la pandèmia, sobretot amb l’absència d’accions presencials i els canvis cap a la digitalització,  per aquesta nova edició s’ha donat prioritat a aquest format facilitant la visualització en dispositius mòbils en format vertical i horitzontal, i també optimitzada per tauletes.

L’edició en format pdf) es pot veure clicant AQUÍ.

“L’Alt Empordà: paisatges, natura, cultura i emocions”

L’organització dels continguts de la guia fa èmfasi als atractius turístics de la comarca de diferents àmbits, facilitant enllaços, adreces i telèfons per facilitar que l’usuari pugui ampliar la informació.
Per a la descoberta de la comarca en l’àmbit turístic, en aquesta edició de la guia trobem, en primer lloc, l’apartat Natura on s’inclou la informació dels Parcs, Paratges i els Espais Naturals, les principals platges i cales del litoral, amb propostes d’activitats per a gaudir-ne, com el senderisme i el cicloturisme. Un altre apartat recull una pinzellada per la història i el patrimoni de l’Alt Empordà, enumerant també els museus, monuments, centres culturals de la comarca, així com, en àmbit cultural, les diverses rutes literàries de la comarca.

L’Alt Empordà com a territori turístic és també un referent de la gastronomia, la restauració i l’enoturisme i, en destaquen les manifestacions festives com les fires i els mercats temàtics.

Un altre epígraf de la guia l’ocupa Figueres, capital de comarca i una darrera secció que fa una breu referència als Festivals de música i de cultura més insignes.

Finalment tanca la guia el llistat de les oficines de Turisme i el mapa turístic comarcal.

“L’Alt Empordà: paisatges, natura, cultura i emocions” es trobarà a partir d’aquest mateix mes de maig, en les oficines de turisme i establiments turístics que en vulguin disposar i, en el format digital, en les webs promocionals i institucionals del sector Turístic.

L’operació «Conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà» amplia el termini d’execució.

Aquest projecte de cooperació va néixer amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i captar nous mercats potencials. La iniciativa està impulsada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la seva finalització, en un inici, era el mes de desembre del 2020. Amb la crisi sanitària de la Covid-19 s’han ampliat els terminis d’execució per portar a terme les accions previstes.
L’operació “Conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà” es va resoldre favorablement des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el programa FEDER el mes de febrer del 2017. Per a la gestió i l’execució de les actuacions previstes s’ha signat un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i els ajuntaments de Colera, Maçanet de Cabrenys, Navata, Portbou, Sant Miquel de Fluvià, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilafant. Les obres públiques que s’han inclòs en l’operació, en els municipis altempordanesos, formen part d’aquest del projecte amb el propòsit de fomentar la conservació del patrimoni cultural, promocionar  els  seus nuclis antics, restaurar monuments o bé rehabilitar espais urbans.