El Departament de Salut farà un cribratge massiu a Vilafant durant dos dies per frenar els contagis de COVID

Cribratge massiu a Vilfant
El cribratge massiu a Vilfant s’ha programat els dies 21 i 22 de desembre

El dispositiu entrarà en funcionament el 21 i 22 de desembre en horari de tarda i l’objectiu és el de trencar les cadenes de transmissió

El Departament de Salut continua fent cribratges intensius a la Regió Sanitària de Girona per detectar possibles contagis de COVID-19 i la setmana vinent es duran a terme les proves amb Test Antigènic Ràpid (TAR) al municipi de Vilafant. Aquesta setmana se n’han fet a la Bisbal d’Empordà i Ripoll i ahir es va iniciar el de Banyoles.

El cribratge es durà a terme durant dos dies, dilluns 21 i dimarts 22, en l’horari i espai següents:

  • Horari: de 15 a 20 hores.
  • Espai: Centre Cívic Les Mèlies, a la urbanització Camp dels Enginyers (c/ Mossèn Cinto Verdaguer, 26)

El cribratge està dirigit als majors de 16 anys i les proves es realitzaran amb testos antigènics ràpids, de manera que en menys de 15 minuts sabran els resultats.

La situació epidemiològica de Vilafant aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 280,45 i s’han detectat 9 casos positius. Un 4,19% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 815,62 i es van detectar 17 positius.

Tallar les cadenes de contagis

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafant, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).