Espolla se suma enguany al Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà (FASTT), que recorrerà 10 municipis més: Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür
El FASTT ja es prepara per viure una nova edició que inundarà d’arts escèniques els micropobles de l’Alt Empordà. Per aquest estiu, l’essència continua essent la mateixa: acostar la cultura a les zones rurals i brindar l’oportunitat de descobrir petits municipis altempordanesos. Enguany però, amb un municipi més: Espolla, que se sumarà així a Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür. En total 11 municipis pels quals transitarà, de forma itinerant, el Festival d’Arts Escèniques dels Micropobles aquest estiu.
Un any més, el festival oferirà un taller gratuït per tal que els veïns i veïnes amb inquietuds escèniques puguin descobrir com crear des de zero una peça escènica. Així doncs, per la sisena edició del projecte Micropobles a escena, el FASTT proposa aprendre tècniques de circ de la mà de Marcel Aguilar. El malabarista i formador de l’Escola de Circ de la Bisbal d’Empordà acompanyarà els participants en la descoberta i exploració dels límits de les pròpies habilitats.
El taller, adreçat a persones majors de 14 anys, consistirà a aprendre tècniques de circ –com poden ser el funambulisme, el trapezi, el diàbolo o els pals xinesos– sempre valorant i aprofitant les capacitats i habilitats de cada membre del grup. El projecte clourà amb una posada en escena integrant tot el que s’hagi après i amb una línia dramatúrgica que explicarà qui són els participants i quina és la seva història.
Durant els anys noranta, Marcel Aguilar es va formar en circ en diversos tallers, cursos i seminaris i va formar part de la creació de l’Escola de Circ Rogelio Rivel. Amb la Cia Los Herrerita, porten més de 20 anys de professió actuant en festival i programacions que giren per Catalunya i l’Estat Espanyol. Al mateix temps, ha anat impartint formacions per a infants i joves, i actualment també s’encarrega de projectes formatius de l’Escola de Circ de la Bisbal d’Empordà.
L’activitat tindrà lloc les tardes dels dies 9, 16, 23 i 30 de maig i 6, 7, 11, 14, 18 i 25 de juny, en horaris encara per definir. Serà gratuïta pels veïns i veïnes dels municipis que participen en el FASTT i amb un cost de 20 € per les persones d’altres municipis. Les inscripcions estaran obertes del 3 al 27 d’abril i es podran fer a través del formulari que trobaran al web del FASTT.
El resultat de diverses setmanes d’assajos es presentarà a la festa inaugural del FASTT i en dues ocasions més durant el festival, formant part de la programació oficial del Festival d’Arts Escèniques dels Micropobles.
Coincidint amb l’obertura d’inscripcions, el 3 d’abril tindrà lloc una primera trobada informativa amb el formador Marcel Aguilar en la que explicarà com es desenvoluparà el projecte. Aquesta es farà a dos quarts de 7 de la tarda a La Rectoria (Plaça de l’Església, 13) de Sant Climent Sescebes.
La iniciativa apropa les arts escèniques a una població amb interessos artístics però amb poques oportunitats per a satisfer-los en el seu entorn. També s’acosta a una població intergeneracional que busca relacionar-se amb el seu entorn i enfortir vincles amb els seus veïns i veïnes.
El FASTT tornarà a apropar a la ciutadania expressions artístiques diferenciades de la programació que se sol trobar durant l’època d’estiu a la comarca. En aquests moments el festival es troba en una fase de valoració de les 370 propostes escèniques rebudes en la convocatòria pública que es va tancar el passat 19 de gener.