El Port Esportiu de Roses guardonat amb la Bandera Blava 2023

Port Esportiu de Roses
Vista aèria del Port Esportiu de Roses

96 platges i 24 ports, entre d’ells el Port Esportiu de Roses, guardonats amb la Bandera Blava 2023 a Catalunya

Catalunya compta aquest 2023 amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, entre d’ells i un any més el Port Esportiu de Roses, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. I sobre els ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education).

PORTS DE GIRONA GUARDONATS
Nom del port Municipi
Club Nàutic Llançà Llançà
Club Nàutic Port de la Selva El Port de la Selva
Port Esportiu de Roses. Port de Roses SA Roses
Club Nàutic l’Escala L’Escala
Club Nàutic L’Estartit Torroella de Montgrí
Port d’Aiguableva. Club Nàutic Aiguablava (Begur) Begur
Club Nàutic Costa Brava (Palamós) Palamós
Marina Palamós Castell – Platja d’Aro
Port Marina Port d’Aro. Club Nàutic Port d’Aro Blanes
Club de Vela Blanes Blanes


Un distintiu a escala internacional

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education(FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els que sol·liciten cada any, de forma voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan existeixen nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.