El projecte CEBA és el Centre Empresarial i Bressol de l’Alt Empordà impulsat per l’Ajuntament de Figueres
El Centre Empresarial i Bressol de l’Alt Empordà (CEBA), el nou projecte de l’Ajuntament de Figueres amb l’empresari i inversor figuerenc Dídac Lee per potenciar l’emprenedoria i les empreses existents, va acollir el divendres passat la primera trobada de l’any amb emprenedors. En aquest cas, Lee i el destacat emprenedor barceloní Xavier Verdaguer van exposar, al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, les seves experiències i aprenentatges sobre el Product Market Fit, el procés de les startups en posicionar el seu producte o servei en el mercat.
L’acte va reunir una quarantena d’emprenedors que integren el CEBA, alguns dels quals van explicar els seus projectes per poder donar un pas més, com Carlota Albanell (Pictolex, que tradueix documents legals complexos en llenguatge comprensible per tothom) o Isaac Lacosta (Menuveo, que promociona menús de restaurants). Lee –emprenedor, inversor tecnològic i impulsor de vuit empreses arreu del món en màrqueting digital, enginyeria o e-commerce- i Verdaguer -emprenedor en sèrie establert a Silicon Valley amb més de 27 anys d’experiència en la creació d’empreses d’innovació tecnològica- van conversar sobre la seva experiència creant i acompanyant startups, encerts i errors en el camí per trobar l’encaix entre el producte o servei i el mercat.
Lee explica que “va ser una trobada molt profitosa centrada en una de les claus per a l’èxit de les startups. Vam conversar del moment que es produeix quan una startup valida que el seu producte o servei té demanda real i pot escalar en el mercat, establint un patró repetible de venda”.
Durant la sessió, els ponents també van tractar altres aspectes a tenir en compte, com la importància d’identificar el problema que té el consumidor, més que obsessionar-se en el producte o servei a oferir: “Les persones emprenedores s’enamoren de la solució que estant creant, en parlen contínuament. En canvi, el que realment els ha d’obsessionar és el problema que volen resoldre, posar-se a la pell de les persones que tenen aquesta necessitat”, afegeix Lee. A la trobada també es va tenir en compte les claus per fer un pitch efectiu, capaç de captar l’atenció i generar empatia.
115 inscrits al CEBA
Els dos protagonistes d’aquesta jornada compten amb una trajectòria destacada com a emprenedors, inversors i promotors d’iniciatives que ajuden altres persones a fer realitat els seus projectes. La seva conversa va posar en relleu que l’èxit, a més de la idea, depèn de l’execució i del procés d’aprenentatge constant. Aquesta trobada marca l’inici de les activitats de 2025 del CEBA, que segueix treballant per impulsar el talent emprenedor de la comarca i donar suport a les empreses locals.
Amb 115 persones inscrites, el CEBA va organitzar durant el darrer trimestre de 2024 activitats destacades com una sessió orientada a inversors, un fòrum inversor per a l’startup Niche Mobility, una formació sobre el procés de com passar de la idea al negoci i una sessió pràctica per avançar en els projectes dels participants.