L’Alt Empordà es consolida com a destí gastronòmic de referència després de sumar 13 Sols Repsol
L’extraordinària i rica tradició culinària de l’Alt Empordà i l’aposta dels seus restaurants pel producte de qualitat i proximitat han rebut un important reconeixement a través dels prestigiosos Sols de la Guia Repsol.
Aquest passat dilluns, el restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries va ser distingit amb el seu primer Sol Repsol, mentre que els restaurant Els Pescadors de Llançà i el restaurant de l’Almadraba Park Hotel de Roses van assolir el segon Sol Repsol.
Amb aquest tres nous guardons la comarca de l’Alt Empordà suma actualment un total de 13 Sols de la Guia gastronòmica. En el cas de l’Emporium, la Guia ha volgut destacar la “sòlida evolució i marcada personalitat” de l’establiment de Salvador Jordà i dels seus dos fills bessons, Joan i Màrius.
La resta de restaurants de l’Alt Empordà que ja tenien el prestigiós reconeixement són: Miramar de Llançà, amb 3 Sols; Castell Peralada i Compartir de Cadaqués amb dos Sols cadascun; i el Motel de Figueres i Els Brancs de Roses amb un Sol cadascun.
Excepcional qualitat de la cuina altempordanesa
Aquests guardons, que reconeixen els millors restaurants i establiments gastronòmics de l’Estat espanyol, “han posat en el mapa l’excepcional qualitat de la cuina altempordanesa on conflueixen el paisatge, la terra, la tradició, la cultura, la innovació i la creativitat, i la consoliden com a destí gastronòmic de primer nivell que brilla amb llum pròpia atraient amants de la gastronomia de tot el món que busquen una experiència única en un territori on la tradició i la modernitat convergeixen en cada plat”, ha remarcat el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), Miquel Gotanegra. Els restaurants premiats, que formen part de l’entitat, destaquen per la seva excel·lència culinària i la seva aposta per ingredients frescos i de km0 situant la comarca en el rànquing gastronòmic nacional. “És una distinció que no només reconeix els esforços dels cuiners altempordanesos, sinó que també promou la visibilitat de la comarca com a destí gastronòmic de primer nivell” ha afegit Gotanegra.
Els restaurants guardonats amb els Sols de la Guia Repsol no només destaquen per la seva creativitat i innovació, sinó també per mantenir viva la tradició gastronòmica de l’Alt Empordà. Els cuiners, molts dels quals són fills d’aquesta terra, han abraçat la missió de preservar els sabors autèntics de la comarca, alhora que ofereixen una experiència culinària sofisticada i contemporània, es remarca des de l’AHAE.
L’Associació subratlla que la presència de restaurants reconeguts amb els Sols de la Guia Repsol no només enriqueix l’escena gastronòmica local, sinó que també impulsa el turisme gastronòmic a l’Alt Empordà. Els amants de la bona taula arriben a la comarca amb l’objectiu de gaudir de les delícies culinàries que han captivat l’atenció dels experts gastronòmics. Aquesta afluència de visitants no només beneficia els restaurants premiats, sinó també altres establiments locals que contribueixen a la diversitat i riquesa de l’oferta gastronòmica.
L’entitat remarca que els Sols de la Guia Repsol no només són un reconeixement als restaurants, sinó també a la passió, dedicació i talent dels cuiners que treballen incansablement a l’Alt Empordà.