La visita s’inclou en l’agenda del subdelegat per conèixer el teixit productiu de la província i posar el suport de l’Estat a disposició de la indústria gironina
El Subdelegat del Govern a Girona, Pere Parramon, va visitar ahir la planta d’especejament de porcí de Costa Brava Mediterranean Foods de Grup Canyigueral a Vilamalla. La visita s’inscriu en l’agenda de visites a les principals empreses i el teixit productiu de la província de Girona, durant la qual Parramon vol posar de manifest el suport de l‘Estat a la indústria gironina.
La presidenta de l’empresa, Elisabeth Cañigueral, va guiar el subdelegat durant la vista a la planta, que està preparada per a la preparació de productes carnis porcins, que s’exporten tant a Europa com fora dels límits de la Unió Europea, en mercats com la Xina, el Japó o els Estats Units.
A la visita també hi van ser presents José Luís Guarga, director de l’Àrea Funcional d’Agricultura y Pesca del Govern a Catalunya, i Paula Albarrán, cap de la dependència de Girona; així com part de l’equip de gestió de Costa Brava Mediterranean Foods, que ha posat el Subdelegat al corrent de la seva activitat i de les principals inversions que el grup ha afrontat.
Costa Brava Mediterranean Foods, de Grup Cañigueral, és una empresa del sector alimentari amb seixanta anys de trajectòria. Actualment, té quatre divisions de negoci (ramaderia pròpia, carn fresca, productes elaborats i curats) i 17 plantes especialitzades i és una de les companyies líders del sector amb un interès notable i accions empresarials destacades a favor de la sostenibilitat. Actualment, produeix anualment més de 490 milions de quilos carn, ocupa a més de 4.000 persones, la gran majoria en zones rurals, contribuint així al desenvolupament socioeconòmic; i genera més de 1.000 treballs indirectes amb la seva activitat.