Santi Buscató, gerent de Can Cairó, va ser l’impulsor de realizar aquest Taller de Mona de Pasqua entres als alumnes de P5 d’aquest centre educatiu de Roses
Tot va començar ara fa 7 anys, quan en Santi, el fill gran d’en Santi Buscató, feia P5. “Sí, em va fer gracia que el meu fill aprengués l’ofici del seu pare, i que millor manera que fent una Mona de Pasqua. Llavors, vaig proposar al Centre Escolar Empordà de fer un taller per aprendre fer una”. El professorat del centre educatiu de Roses va acceptar encantat.
Als inicis del taller “i un cop acabada la Setmana Santa, quan en Santi va més tranquil per qüestió de feina, baixàvem fins al seu obrador, on d’ensenyar totes les màquines que hi ha als nens i nenes fèiem la Mona, però ara en els darrers anys, per major comoditat nostra de no haver de baixar amb 70 petits fins a l’obrador, puja ell fins a l’escola amb la maquinària necessària per fer el taller”, ha explicat la professora i tutora de P5 del Centre Escolar Empordà, Mònica Mitjavila, que va col·laborar en el taller juntament amb les professores Lourdes Sastre i Vicky Trull, i Berta, la noia de practiques al centre educatiu.
I després de 7 anys, aquest Taller de Mona de Pasqua de Can Cairó del Centre Escolar Empordà realitzat per Santi Buscató, amb l’ajuda de la Ingrid Turró i el pastisser Jordi Llorens, s’ha convertit en una tota tradició passades les festes de Setmana Santa. “Sí, i molt contents de fer-ho perquè quan veus la cara de la mainada plena de felicitat en poder remenar xocolata, no té preu, i per això és una feina molt gratificant”, ha assenyalat Buscató.
La Mona de Pasqua que es va fer enguany va ser el bolet d’en Mario (que surt al joc d’en SuperMario), “una composició senzilla feta en forma de ou amb una mitja esfera, la qual ja havia preparat a l’obrador abans d’anar a l’escola, i que els nens i nenes s’han encarregat de muntar-la i guarnir-la segons les indicacions que els hi anàvem donant”, ha explicat el gerent de Can Cairó.
Que als i les alumnes els encanta aquest taller ho va ratificar també la tutora Mònica Mitjavila, en assegurar que “a la mainada l’encanta perquè, clar, hi ha xocolata que, a més, poden manipular per crear una Mona de Pasqua i, el que és més important, que se la poden endur a casa, i per tot plegat els hi agrada moltíssim”.
Així que aquesta tradició del Taller de Mona de Pasqua al Centre Escolar Empordà, com diu en Santi, “té salut per molts anys més”.
Taller de Mona de Pasqua al Centre Obert de Roses
Que al gerent de Santi Buscató l’agrada veure la cara d’un infant plena de felicitat en veure una Mona de Pasqua el vam poder comprovar en primera persona, com també ho van fer els nens i nenes del Centre Obert de Roses, el Servei d’intervenció socioeducativa inaugurat per l’Ajuntament de Roses l’any 2021 arran de la petició d’una de les professores, la Laura Agustí, de poder realitzar un Taller de Mona. “Sí, des del Centre Obert van demanar permís per poder utilitzar l’Aula Gastronòmica per poder fer-lo”, ha assenyalat el gerent de Can Cairó, que en aquesta ocasió, “vam fer un petit os de xocolata per aquesta mainadeta més necessitada que, evidentment, també van gaudir moltíssim. I és que la mainada és molt agraïda, i el fet de tenir l’oportunitat de realitzar un taller de Mona de Pasqua a aquests nens i nenes més desfavorits fer-les viure un moment dolç de la vida, torno a repetir, no té preu”, ha assegurat Santi Buscató.
El Taller de Mona de Pasqua de Can Cairó al Centre Escolar Empordà, després de 7 anys ja és tota una tradició. Potser que enguany s’hagi posat la llavor per a que el Taller de Mona de Pasqua del Centre Obert de Roses també ho sigui…