La jornada, que es durà a terme el 12 de desembre, comptarà amb conferències al voltant de la plantació i conreu de vinyes i oliveres, i amb es lliuraran els diplomes als guanyadors dels Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicle Formatiu
El 12 de desembre al Teatre Municipal de Roses acollirà la Jornada Tècnica Agroalimentària organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb la Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà. Tindrà lloc de 16 a 19 hores i comptarà amb conferències entorn a la plantació i conreu de vinyes i oliveres i amb el lliurament de diplomes als guanyadors dels Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicle Formatiu (Càtedra VOE-UdG). L’acte és d’accés lliure a tothom.
La jornada s’iniciarà a les 16 hores amb l’acte d’obertura a càrrec del regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens; del president de la DOP Oli de l’Empordà, Simó Casanovas; i del director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Josep Guix.
A continuació, es donarà pas a les conferències ‘Factors a considerar abans de fer una plantació d’olivera’ (16.10 h), a càrrec de Xavier Rius (enginyer agrònom, Technical suport manager Agromillora group) i moderada per Cheli Casanovas (Enginyera Agroambiental- ADV Vinyaters de Pau); i ‘Respostes fisiològiques de la vinya sota diferents estressos abiòtics en agrosistemes mediterranis’ (17.10 h), a càrrec del doctor José Escalona (Institut d’Investigacions Agroambientals i d’Economia de l’Aigua. Universitat de les Illes Balears), que serà moderada pel doctor Jesús Francés (Institut de Tecnologia Agroalimentària – INTEA i Càtedra VOE-UdG).
A les 18 hores, es projectaran els resums dels treballs finalistes dels Treballs de Recerca de BAT i CF (Càtedra VOE-UdG) i tindrà lloc l’acte de lliurament de diplomes als guanyadors i guanyadores, de mans de Fèlix Llorens, regidor Promoció Econòmica, i de Maria Àngels Arjona, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses.
Clourà l’acte l’alcalde, Josep Maria Martínez, donant pas a un refrigeri i un petit tast d’olis d’oliva verges de la DOP Oli de l’Empordà.