La campanya del suquet de peix ofereix en aquesta nova edició una àmplia mostra de la versatilitat d’una recepta d’arrel tradicional que ha evolucionat al llarg dels anys i on cada xef posa el seu estil personal
Del 21 al 30 de juny, Roses celebra una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix, plat estrella de la gastronomia local. Un total de dotze restaurants rosincs oferiran menús que tindran el suquet com a plat principal, acompanyat amb una gran varietat d’entrants i postres, i maridats sempre amb vins de la DO Empordà.
Amb rap, calamars, gambes, escórpora, orada, turbot, llobarro, clavellada… el suquet de peix s’adapta als gustos i exigències de tots els paladars i els amants d’aquest tradicional plat de pescadors tenen l’oportunitat de comprovar-ho a Roses, podent escollir entre tretze propostes diferents al llarg dels deu dies que durarà la campanya.
La campanya del suquet ofereix així en cada nova edició una àmplia mostra de la versatilitat d’una recepta d’arrel tradicional que ha evolucionat al llarg dels anys i on cada xef posa el seu estil personal. Els restaurants que hi participen són: Avenida, Bitákora, Ca la Valeria, El Mirador de l’Almadrava, El Trull, Express 1961, Falconera, La Cala, l’Àncora, Risech, Roc Fort i Sumac.
Origen pesquer
La recepta originària preparada pels pescadors durant les seves jornades de feina consistia en patates i morralla, aquelles peces de peix menys cotitzades a la llotja. Amb el pas del temps, els restaurants de la localitat han reinterpretat de cent maneres aquella elaboració, substituint la morralla per peixos com rap, mero, daurada, congre, escamarlans…o innovant en les elaboracions d’aquest plat tan versàtil.
La campanya gastronòmica dedicada al suquet de peix ha esdevingut ja un clàssic a Roses, que promociona i posa en valor la restauració local i els productes autòctons, com són el peix fresc de Roses i els vins de l’Empordà.
Suquet de Peix i vins de la DO Empordà, combinació guanyadora
El maridatge perfecte a tots aquests saborosos menús el proporcionen els excel·lents vins de la DO Empordà. Per això, els restaurants participants, com a principals prescriptors dels productes de proximitat, recomanen el vi apropiat de la DO Empordà per acompanyar cadascun dels menús. D’aquesta manera, maridant els productes del mar i de la terra, es pot assaborir tota l’essència de l’Empordà.
Final de campanya amb els pescadors de Roses per Sant Pere
La campanya enguany retorna a les dates tradicionals al voltant de la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors.
La festa comença el vespre de divendres 28 de juny, amb la celebració de la tradicional revetlla de Sant Pere amb un ball animat per la orquestra Montecarlo.
L’endemà, diada de Sant Pere, a l’esplanada davant de la plaça de Sant Pere, els pescadors oferiran un tast popular de suquet de peix, tal i com s’havia fet anys enrere. A partir de les 10h hi haurà l’ acte oficial amb les autoritats locals, una demostració de tirada de l’art i animació musical amb concert d’havaneres. A partir de les 12.30h es servirà el suquet de peix cuinat pels pescadors de Roses amb vi de la DO Empordà.
Atractiu de proximitat
La campanya del suquet de peix de Roses es promociona a través de diferents accions publicitàries i de comunicació en els mercats locals de proximitat (Empordà, Garrotxa, Ripollès, Osona, Girona, Catalunya, Andorra i sud i centre de França). S’adreça principalment a un públic interessat a descobrir l’oferta gastronòmica, que valora el bon ofici dels xefs i que aprofita el reclam del suquet per gaudir de Roses i del seu excepcional patrimoni cultural, natural I gastronòmic.
Tota la informació sobre els restaurants participants i els menús detallats es troba al portal web de Turisme de Roses: www.visit.roses.cat i també en els tríptics que es distribueixen a la Oficina de Turisme i a diversos establiments de Roses.