Els espais naturals de l’Empordà han programat un total de 24 sortides guiades al llarg del 2019

Es tracta d’un conjunt de sortides guiades als espais i parcs naturals de l’Albera, Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí, Baix Ter i les illes Medes, Salines-Bassegoda, Gavarres i Ardenya

Sortides guiades als espais naturals de l'EmpordàEls diversos espais naturals inclosos a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà ofereixen, a partir del proper diumenge 24 de març, un total de 24 activitats de descoberta que es perllongaran durant aquesta primavera i la propera tardor. En concret, es tracta d’un conjunt de sortides guiades als espais i parcs naturals de l’Albera, Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí, Baix Ter i les illes Medes, Salines-Bassegoda, Gavarres i Ardenya. Gairebé cada cap de setmana es proposa una activitat en un espai diferent, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni natural d’uns entorns excepcionals.

Aquestes visites guiades es poden realitzar a qualsevol hora del dia i de la nit, a la recerca d’animals de mar i de terra, que transcorren per paisatges tant de pla i com de muntanya, tant de litoral com d’interior, que proposen fotografiar, caminar, nedar o pedalar per paratge naturals excepcionals i descobrir elements patrimonials que normalment no estan al nostre abast.  Són 24 activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, des de famílies a fans del senderisme més exigent. Per a inscriure’s és imprescindible fer la reserva oportuna trucant al número de telèfon o adreça electrònica que s’indica per a cada activitat.

En els materials de promoció de les sortides guiades als Espais naturals de l’Empordà s’ha volgut donar a conèixer el Corriol camanegra (charadrius alexandrinus), un habitual de l’Empordà i que és l’ocell de l’any 2019. Així mateix, es recomana una visita a l’exposició EmpordàNAT que explica i difon els quatre parcs naturals de l’Empordà a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries. Els consells comarcals de l’Alt i del Baix Empordà coordinen l’acció dels diferents centres gestors d’aquests espais i les accions compartides de difusió. Es pot trobar la informació de cada activitat a les webs dels diferents espais institucions organitzadores.

En definitiva, aquesta actuació, que es ve repetint en els darrers anys, es tracta d’un conjunt d’activitats emmarcades enguany en el projecte d’especialització i competitivitat territorial “Natura, cultura i intel·ligència en xarxa”, cofinançat pel FEDER de la Unió Europea, en la mesura que contribueix a promoure la descoberta d’un patrimoni que pot ajudar a millorar la qualitat de l’Empordà com a destí per als visitants que cerquen una estada «slow» pel territori i que permet divulgar la tasca d’organitzacions que treballen professionalment per a l’educació ambiental.