ERC de Figueres va presentar al Cercle Euram el seu programa per a les eleccions municipals
Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres i alcaldable per ERC (Esquerra Republicana de Catalunya) a les properes eleccions municipals, va presentar els principals eixos del programa electoral de la formació republicana a la darrera reunió del Cercle Euram de l’Empordà.
Acompanyada de Jesús Quiroga, segon tinent d’alcalde i regidor de Serveis Socials, Empresa i Ocupació i Formació i Indústria, i de Xavier Amiel, regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Lladó va exposar també la feina que ha portat a terme l’equip de govern en els darrers tres anys i mig, marcats per la pandèmia de la Covid-19.
“A Figueres li faltava una planificació a curt, mitjà i llarg termini, així que el primer que fem, a banda de gestionar la pandèmia per evitar que ningú es quedi enrere, és planificar com ha de ser la ciutat. Calia tenir un nou Planejament Urbanístic, ja que el que hi havia era del 1983 i Figueres ha canviat molt. El nou POUM va ser aprovat inicialment el juliol del 2021 i ara es farà l’aprovació provisional, que és el darrer tràmit que pot fer l’Ajuntament, i tenim el compromís del conseller de Territori perquè a l’abril o al maig estigui aprovat definitivament”, va explicar Lladó. Un altre aspecte sobre el qual ha incidit l’equip de Govern és la potenciació de la Formació Professional, impulsant el Grau en Formació Logística i Transport a l’institut Cendrassos. “Cal seguir treballant amb la FP per ser referents a les comarques gironines, i garantir que la gent que faci els cursos i graus pugui tenir feina a l’Alt Empordà”.
En clau de futur, destaca l’alcaldessa que s’han desencallat qüestions molt importants per al futur de la ciutat com ara la supressió dels passos a nivell pel centre de la ciutat, el desdoblament del cinturó de ronda, el trasllat de l’estació de tren convencional a l’oest (a Vilafant, amb la d’alta velocitat), la creació d’una nova sortida de l’AP7 per connectar-la amb l’estació del TAV, i la cessió de la titularitat de l’Avinguda Salvador Dalí perquè passi a ser una via urbana. Tots aquests temes van ser confirmats el passat divendres, 17 de febrer, pel secretari General d’Infraestructures, Xavier Flores, en la seva visita a Figueres.
Altres dues actuacions que tindran lloc properament seran la rehabilitació de l’antiga presó, que passarà a ser una delegació de Treball i Empresa de la Generalitat a Figueres, i el desencallament de la Sala Edison. “Finalment tindrem aquesta inversió al centre de la ciutat, que afectarà tot el seu entorn. Seran 10.000 metres quadrats d’edificació, amb àrea comercial, hotel i espais gastronòmics”, va dir l’alcaldessa, que va destacar que es mantenen “la sala dels miralls i l’amfiteatre”. Lladó va comentar que s’ha pogut passar d’un sostre de 4.000m2 al definitiu de 10.000m2 amb el compromís per part de la propietat d’executar-ho en un termini concret. “Si no es compleixen aquests terminis, perdran els drets”.
Agnès Lladó va posar de manifest que totes les actuacions s’han aconseguit “treballant i negociant per tirar-les endavant. Si no, les coses no surten. Girona és a només 35 km d’aquí i s’ha endut moltes oportunitats. Així que calia tenir lideratge polític, i això es demostra negociant i buscant els recursos allà on calgui, no deixar que els temes s’enquistin, com havia passat. Quan l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat s’alineen i van en la mateixa línia, Figueres avança”.