Esperem pel bé del Carnaval de Roses que el nombre de domadores superi amb escreix al de goril·les

Carnaval de Roses 2020
7 goril·les que seran domats durant el Carnaval de Roses

La colla Kampiquipugui ha decidit muntar un circ per desfilar al Carnaval de Roses, on l’atracció principal serà veure com les dones domen als seus goril·les

L’any passat van anar de pirates. De pirates vestits de rosa. És a dir del típic pirata clàssic, o no. I ho van fer perquè volien dominar els mares del Sud, del Nord, de l’Est, de l’Oest i, com no, el mar de la badia de Roses.

I el que és la vida, de passar a ser els amos del Mar a ser dominats. O millor dit, domats, perquè els membres de la colla Kampiquipugui van de domadors. Bé, per ser exactes, de domadores, perquè seran elles, les més belles, les que aniran d’aquesta professió circense, mentre que ells “anirem de goril·les, ens va semblar una temàtica maca i vam decidir que les dones vagin de domadores i nosaltres de goril·les”, ha explicat Pol Llorens, un dels cinc cap de colla de la Kampiquipugui.

No volem ser irrespectuosos ni pecar de falta de tacte, però veient-lo a ells i mirant-les a elles és del tot lògic que les dones vagin de domadores i els homes de goril·les. A més, s’estalviaran molts de diners en disfresses, perquè no els farà falta disfressar-se… Ei, que no volem ser irrespectuosos ni pecar de falta de tacte, però així són les coses i així les expliquem…

I les domadores i els goril·les treballaran durant el Carnaval de Roses en un circ “sí, però no serà la típica carpa de circ, que és el que volíem fer en un principi, serà una carrossa decidit embolcallada la carrossa d’una temàtica circense”.

Un circ que emplenaran les desfilades del Carnaval de Roses de domadores i goril·les, ja que amb la Kampiquipugui desfilaran 110 persones, 37 més que l’any passat, i “perquè a 43 més els vam dir que no, perquè sinó després es més difícil controlar a tot el personal i ja no ens ho passaríem bé”.
Coi, quin èxit!. Què no es paga quota en aquesta colla que tothom vol anar en ella? “Sí, sí, es paga 180 euros els nous i 160 els que van venir amb nosaltres l’any passat, amb la modista inclosa, tant per fer la disfressa de domadora com la de goril·la, que es feta i no comprada”, ha explicat Llorens.

De totes maneres, creiem, en aquest cas, que la dificultat de controlar a tanta gent si haguessin acceptat a les 43 persones que van sol·licitar disfressar-se amb la Kampiquipugui no vindria per la quantitat de gent sinó, per la proporció. Ens expliquem, si de les 153 persones que podrien ser 100 fossin domadores i 53 goril·les el control del circ estaria assegurat, però si fos en una proporció inversa… Doncs això, que Kampiquipugui!

Llorens creu que per a que el Carnaval de Roses sigui encara millor estaria bé “intentar evitar que la gent que ve de fora es descontroli, sobretot els divendres, perquè bàsicament és la gent que no és de Roses la que origina els problemes”. Tot i això, l’Adrià Serra, un altra cap de colla de la que Kampiquipugui, considera que el Carnaval de Roses ha millorat molt en els darrers anys “pel fet que es premiï a la millor carrossa, la millor disfressa i la millor coreografia, tot i que es podria premiar encara més per incentivar a la gent a superar-se any rere any, tot i que en línies generals és veritat que el Carnaval ha millorat”.

Gots reciclables

La colla Kampiquipugui portarà un circ sostenible, ja que “vam debatre el tema dels gots si els portaríem reciclables i vam decidir que sí, i tindrem gots de cartró”, ha explicat Llorens.

Atractiu turístic?

Llorens i Serra no creuen que el Carnaval de Roses sigui una atractiu turístic. I ho raonen dient que “quan arriba el Carnaval molta gent es marxa fora, i la gent que ve només ho fa per veure les passades no per menjar o allotjar-se en un hotel”. I en aquest sentit, tots dos caps de colla consideren que “el Carnaval ha de ser una festa per al poble, no pas un atractiu turístic”.

Cada any menys colles

Per a Pol Llorens, el fet que cada any hagi menys colles és degut a que “requereix molt de temps preparar el Carnaval i és difícil poder conciliar la vida laboral i social amb treballar per preparar-ho tot”, puntualitzant l’Adrià Serra, en aquest sentit, que “t’ha d’agradar molt el Carnaval, perquè el ritme de vida és molt diferent a anys enrere, és molt més estressant i trobar temps per venir a fer la carrossa…, doncs això, que t’ha d’agradar molt el Carnaval”.

La nau de les carrosses

“Per nosaltres aquesta nau és molt important per poder treballar en la carrossa, perquè sinó ens hauríem de buscar la vida per trobar una que estigués, com a mínim, a la mateixa distancia de Roses que aquesta, perquè aquesta és una altra dels avantatges que té, que està a prop”, van assegurar els caps de colla de la Kampiquipugui.