Estrena del documental “Projecte Sèpia” a l’Escala

Documental "Projecte Sepia"
La Sépia officinalis, o sépia comuna, és una de les majors i més conegudes espècies de sépies.

Aquest audiovisual, dirigit pel fotògraf de natura Roger Rovira, és una oportunitat per conèixer de prop la tasca que realitza Projecte Sèpia en la conservació i recuperació de les poblacions de sèpies a la Costa Brava

La Sala Polivalent del Club Nàutic l’Escala acollirà, demà dissabte, 19 d’octubre, a les 19 hores, la presentació del documental “Projecte Sèpia”, del director Roger Rovira, amb la presència d’alguns dels seus protagonistes.

Aquest audiovisual és una oportunitat per conèixer de prop la tasca que realitza Projecte Sèpia en la conservació i recuperació de les poblacions de sèpies a la Costa Brava i, especialment, al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Les imatges del documental mostren la pesca artesanal i les seves derivades ambientals, culturals i socioeconòmiques prenent com a referència l’experiència iniciada pel Projecte Sèpia.

A través del testimoni de diferents persones, es descobreix l’existència de maneres reals per a fer compatible el desenvolupament econòmic i la sostenibilitat ambiental, i ens trasllada la urgència en què cal dur-les a terme. Prenent el concepte de “retornar al mar si volem continuar rebent del mar”, propi d’aquest projecte de pesca sostenible, arriba un missatge d’optimisme i responsabilitat compartida, una crida sobre la importància de col·laborar plegats si volem canviar un destí que a voltes sembla inevitable. Mitjançant les imatges i les històries recollides per Roger Rovira, es poden descobrir els esforços i les iniciatives que s’estan duent a terme per protegir aquest valuós recurs marí.

El Projecte Sèpia i la Fundació Alive han signat un conveni de col·laboració per a promoure el desenvolupament d’activitats dirigides a recerca, millora i divulgació del medi, la flora i la fauna.

D’aquesta manera, i amb la col·laboració del Club Nàutic l’Escala, presenten el documental acompanyat d’un col·loqui amb l’equip del Projecte Sèpia i el seu autor per a reflexionar de l’estat d’aquest cefalòpode i l’ecosistema litoral marí.