El cap de llista de Gent del Poble a l’alcaldia de Roses, Fèlix Llorens, va explicar els principals reptes que té d’afrontar Roses en la presentació de la seva candidatura
En dos blocs va basar Fèlix Llorens la seva presentació pública com a candidat a l’alcaldia de Roses per Gent del Poble.
El primer bloc va parlar sobre les accions que ha portat a terme Gent del Poble durant aquests quatre anys, “on el Pacte electoral l’hem complert, tot allò que vam dir que faríem, l’hem fet”, i el segon sobre els 3 reptes que el partit municipalista, assembleari i independent considera que s’han d’afrontar per ordenar“el futur tant immediat com a llarg termini de Roses i sobre els quals han de créixer les activitats i propostes que se’n fan dia a dia”. El primer repte “és la mobilitat, un tema que està sobre la taula en les principals ciutats del món en disposar cada dia més gent d’un vehicle i, per tant, s’han de fer aparcaments allà on sigui, però ens hem de posar d’acord, perquè el que no pot ser que un Govern municipal planegi un pla de mobilitat i després entri un altre i el tiri a terra per fer un nou pla. Si s’ha de fer, fem-ho”, va afirmar Llorens.
Dins la mobilitat, també va esmentar el front de mar, “no pot ser que els visitants que passegen pel passeig marítim venint des de Santa Margarida no puguin arribar fins al port esportiu. S’ha d’acabar d’una vegada per totes el front de mar. Si s’ha de fer, fem-ho!”.
El segon, és el treball, “la gent ha de tenir una feina estable tot l’any per poder-se organitzar i tenir una planificació familiar correcta, per poder pagar un lloguer i saber quins ingressos es tindran el dia de demà, i per això hem d’aconseguir que cada cop menys es depengui de la temporada d’estiu fent que els hotels i restaurants treballin més mesos desestacionalitzant el turisme com es fa ara amb la Ruta de les Tapes, per exemple, i buscant el turisme sostenible i de natura, un tipus de turisme que hi ha durant tot l’any pràcticament, que està de moda i està a l’alça”, va explicar Fèlix Llorens. En aquest punt, el cap de llista va assenyalar que “s’hauria de crear una Agència de Desenvolupament Autonòmic de l’Alt Empordà, amb la que aconseguiríem mancomunar serveis. Serveis com els cursos de formació o orientació laboral, que tots els poble en tenim, i també com a ens, aquesta Agència, pensant la comarca com a conjunt, podria atreure inversió d’empreses en els diferents polígons industrials, i a més, com a entitat es podrà demanar ajuts més potents”.
I el tercer repte, i que segurament no faltarà en cap programa electoral dels diferents partits que concorreran en aquestes eleccions municipals, és el de la seguretat
Pel que fa al primer bloc, Fèlix Llorens va destacar la Covid, “que molta gent ha fet servir d’excusa per no fer la feina, quan a nosaltres, a part de la càrrega de treball, molta, que ens ha portat, ens ha servit per tenir noves maneres de relacionar-nos amb els empresaris, ja que des de llavors porten a terme reunions amb més freqüència i tenim un contacte major amb els comerciants i restauradors”.
I un altre punt que va tenir la Covid com a conseqüència “van ser els Fons Next Generation, dels quals hem aconseguit 3M€ d’euros que no haguéssim tingut”.
El candidat de Gent del Poble, va fer un esment també “a l’Aula Gastronòmica i a tota l’activitat que s’ha portat en les seves instal·lacions amb molt d’èxit”.
L’acte va ser presentat pel regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, el qual va recordar el recorregut de Gent del Poble des que va assolir l’any 2011, amb poc més de 600 vots, representació amb dos regidors, el propi Giner i Ianna Arjona a l’Ajuntament de Roses.
A les dues legislatures següents, Gent del Poble, va format part de l’equip de Govern, la de 2015-2019 amb CiU, on Félix Llorens va fer-se càrrec de les Àrees de Turisme, i Promoció Econòmica, i Frances Giner de Cultura i Festes. I en aquesta actual 2019-2023, amb la signatura del Pacte de Canyelles, Llorens va continuar amb Promoció Econòmica i Giner va passar a Medi Ambient.
I dins d’aquestes Àrees, l’actual regidor de Gent del Poble va enumerar tots el projectes que han impulsat “amb èxit” des que formant part del Govern municipal.
Projectes dedicats a la cultura com “Tarda de clàssics”, “Viumùsika”, “Març de Paraules” o el “Cicle De Dins”, així “com omplir Ca l’Anita d’activitats culturals i fer de la primera planta una sala d’exposicions reconeguda en tota la província”. Projectes com el “Ride Roses”, “després de reestructurar l’àrea de Turisme”, per fomentar el turisme en bicicleta, la “Roses Lab” per afrontar un dels grans problemes que hi havia en Turisme com és la manca de dades i d’informació, La Ruta de les Tapes, el Festivalet o la Fira de la Cervesa de cares a desestacionalitzar el turisme.
Francesc Giner va afirmar que “ens vam trobar un Carnaval caòtic i amb greus problemes de funcionament, heretats d’anys de inacció i de descontrol, i que amb la creació del Consell de Carnaval van entomar, juntament amb els caps de colla els greus problemes que hi havia per posar-hi solució, juntament amb els campanyes de No tot s’hi val per Carnaval engegada pel nostre company Jordi Abadal i la regidora Anna Jorquera. Sense cap mena de dubte, penso que aquella feina feta a partir del 2016 és la llavor de l’actual Carnaval, al qual encara li queda molta feina a fer”.
Ja dins d’aquesta legislatura, amb Giner com a regidor de Medi Ambient, va destacar el projecte de Falconera com a porta d’entrada del Cap de Creus, i la regulació d’accés del trànsit de vehicles al Parc Natural.