La demarcació de Girona ha estat la més afectada per la ventada, que per sort no ha causat incidències greus
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat els plans VENTCAT i PROCICAT atès que l’episodi de fort vent i onatge ha anat clarament a la baixa. Les ventades han estat notables a cotes altes del Pirineu i Prepirineu i també a l’Alt i el Baix Empordà amb ratxes de vent destacades:
- Boí 2.535 m (l’Alta Ribagorça): 136,1 km/h
- Santuari de Queralt (el Berguedà): 129,6 km/h
- Salòria 2.451 m (el Pallars Sobirà): 128,9 km/h
- La Tosa d’Alp (la Cerdanya): 126,4 km/h
- Portbou (l’Alt Empordà): 123,8 km/h
- Pantà de Darnius-Boadella (l’Alt Empordà): 123,8 km/h
- Montsec d’Ares 1.572 m (la Noguera): 122 km/h
- El Port del Compte 2.290 m (el Solsonès): 103,32 km/h
Balanç d’incidències
El telèfon d’emergències 112 ha rebut des de l’inici de l’episodi un total de 881 trucades que han generat 642 expedients, especialment a l’Alt Empordà (30,23%) i el Baix Empordà (17,91%). La gran majoria de trucades han estat per risc de caiguda d’arbrat i d’elements d’edificis (teules, trossos de façanes, baranes…) i incidències de trànsit per obstacles a la via.
Els Bombers de la Generalitat han atès 680 avisos relacionats amb el temporal de vent, des de dissabte a les 7 del matí d’ahir i fins a les 10 del matí de diumenge, quan ja les actuacions van a la baixa. La Regió d’Emergències més afectada ha estat la de Girona on, sobretot a l’Empordà, han bufat les ratxes de vent més fortes i més serveis urgents s’han fet.
Endesa ha instal·lat grups electrògens als municipis d’Agullana, Darnius i Maçanet de Cabrenys (l’Alt Empordà) per garantir el subministrament elèctric, després que ahir es produís una avaria a causa d’elements que van volar i caure a sobre d’una línia de mitja tensió.