Com a novetat d’enguany de la Ruta de les Tapes de Roses s’han atorgat 4 mencions especials al restaurants Falconera, Roc Fort, La Bodeguita de al lado i també a Gozos Mundanos
Aquest matí, en un acte presidit pel regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens, s’ha fet públic a l’Aula Gastronòmica de Roses el nom dels establiments guanyadors del premi Millor Tapa de la Ruta de les Tapes de Roses i del vi DO Empordà 2024: Gozos Mundanos ha estat el primer classificat en la votació popular, mentre que Tramonti Platja s’ha fet amb la primera posició en la votació del jurat professional. La campanya gastronòmica es va celebrar entre els passats 8 i 17 de març i ha comptat en aquesta edició amb la participació de 82 establiments rosincs.
Com en edicions anteriors, el públic assistent a la ruta podia votar la seva tapa preferida. Per emetre el vot, calia realitzar 9 degustacions de tapes diferents i votar via app o dipositant una butlleta a les urnes de què disposaven els establiments. La proposta “Cucurutxo de cua de vaca i foie” del restaurant Gozos Mundanos, ha estat l’escollida com a millor tapa en aquest apartat de vot popular. Enguany, s’han recollit un total de 5.205 vots vàlids (2.731 via app i 2.474 en paper).
Per la seva banda, el jurat professional de la present edició, format per l’assessora gastronòmica Àgata Alberó, la sommelier Laura Masramon, totes dues presents a l’acte d’aquest matí, i per l’assessor gastronòmic Jordi Àvila, ha atorgat la primera posició a la tapa “Caputxino de marisc” del restaurant Tramonti Platja.
Enguany, per gentilesa de la DO Empordà, els dos establiments guanyadors han rebut, a més del trofeu de la Ruta de les Tapes, un val regal per a una visita i tast de formatges per a 2 persones a la Cooperativa de Garriguella (premi tapa Jurat) i un esmorzar amb degustació per a 2 persones al celler Oliveda (premi tapa popular).
Quatre mencions especials
Enguany, com ha novetat, s’ha fer entrega també de quatre mencions especials, guardons que “van ser una petició justament dels propis restauradors, que van demanar fer més reconeixements a les tapes que s’elaboren”, ha desvetllat Fèlix Llorens.
El jurat, a banda de decidir la millor tapa, també ha reconegut amb mencions especials els restaurants Gozos Mundanos (Menció a l’originalitat i a l’elaboració), Falconera (Menció a l’arròs fet al moment), Rocfort (Menció a la cuina catalana tradicional i de temporada) i La Bodeguita de al lado (Menció a l’elaboració i a la comunicació).
Durant l’acte s’ha realitzat el sorteig entre totes les persones que van participar durant la ruta en el concurs emetent els seu vots, amb premis consistents en 5 “passaports” nominals per gaudir gratuïtament de totes les tapes de l’edició 2025 i 2 lots de vins. Els guanyadors i guanyadores han estat Garnia Christine (passaport nominal i lot de vins DO Empordà), Nancy Santos (passaport nominal i lot de vins DO Empordà), Sylvie Ripoll (passaport nominal), Rebeca (passaport nominal) i Robert (passaport nominal).
En finalitzar l’acte, el regidor Fèlix Llorens i les dues membres del jurat s’han desplaçat al restaurant Tramonti Platja per fer entrega dels guardó que l’acredita com a guanyador de l’edició 2024 de la Ruta de les Tapes (Premi Jurat), i la resta de restaurants, el Falconera i el Roc Fort, que no han pogut assistir a l’acte per lliurar-les la seva menció.
MILLOR TAPA – VOT POPULAR |
|
1 |
Gozos Mundanos |
2 |
Can Cervera |
3 |
Hotel Marina |
4 |
La Taperia |
5 |
Ci |
6 |
Casa Paco |
7 |
Falconera |
8 |
Martelo Bistro |
9 |
La Grillade |
10 |
El Racó |
11 |
Rosa |
12 |
La Cala |
13 |
La Bodeguita de al lado |
14 |
Maison Baux |
15 |
La Postreria |
MILLOR TAPA – VOT PROFESSIONAL |
|
1 |
Tramonti platja |
2 |
Gozos Mundanos |
3 |
Falconera |
4 |
Rocfort |
5 |
La Bodeguita de al lado |
6 |
Ca la Valeria |
7 |
Can Cervera |
8 |
La Deliciosa |
9 |
Maison Baux |
10 |
Cal Negre |
11 |
Impacto |
12 |
Marina |
13 |
Mundial 82 |
14 |
Ancora |
15 |
Bodega La Gallega de Roses |
Mencions especials |
|
Menció a l’originalitat i a l’elaboració |
Gozos Mundanos |
Menció a l’arròs fet al moment |
Falconera |
Menció cuina catalana tradicional i de temporada |
Roc Fort |
Menció d’elaboració i comunicació |
La Bodeguita de al lado |