Tots dos van passar a les semifinals d’aquest concurs MercaChef gràcies a la preparació de plats tradicionals elaborats amb productes de proximitat
Aquest passat dissabte el Mercat Municipal de Roses i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament van celebrar la primera eliminatòria del concurs MercaChef, una iniciativa per donar a conèixer les parades de productes alimentaris i de tota mena que cada dia de l’any ofereixen productes de proximitat i de qualitat.
I en aquest primera eliminatòria es van enfrontar quatre cuiners amateurs. Primerament ho van fer el jove estudiant Guillem Castro i la tripulant de cabina, Lizzy Contreras. El primer va elaborar “uns spaguettis amb una salsa de ceps i múrgoles, i botifarra esparrada”, va afirmar Guillem, mentre que la Lizzy va fer “unes cistelles d’abril fetes de carbassó amb una preparació de carn amb una reducció de tomàquet, i tot guarnit amb una salsa de maionesa i cilantro”, va explicar la Lizzy.
I el jurat, format pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, pel fotògraf Josep García, de Fotos Josep, i Magda García, de la parada del Mercat Ca la Magda, tot i assegurar que “tots dos plats estaven exquisits, i ens ha costat molt decidir un guanyador però com ha d’haver-hi un hem considerat que el plat guanyador és el d’en Guillem”, va dir Josep García. Una decisió basada en que “els spauguettis és un plat més tradicional, que és el que hem demanat, fer un plat d’aquí amb productes de proximitat”, va explicar Fèlix Llorens.
I a la segona eliminatòria es van enfrontar el pensionista Alfredo Horacio Medina i i la professora d’Educació Infantil, Júlia Verdaguer .
El primer va cuinar Humita a l’estil Estela, en homenatge a la seva dona, explicant Alfredo que “Humita és una crema de blat de moro, que ja la menjaven els indígenes i actualment a l’Argentina se segueix menjant, i a la que he afegit xocos tendres de blat de moro, un sofregit que s’anomena ajifreido que incorpora pebre vermell i verd, i seba, i també l’he afegit mozzarella”.
I la Júlia Verdaguer va elaborar unes “mandonguilles de Roses, fetes amb carn picada, evidentment, amb sèpia, i he fet aquest plat perquè crec que defineix Roses, que és mar i muntanya ja que és el que tenim aquí”.
I després de afirmar rotundament els representants del jurat que “tots plats estaven exquisits i ha estat molt difícil dona un guanyador”, van dir que “creiem que es mereix guanyar el plat de la Júlia perquè una de les condicions que hi havia alhora de cuinar plat era fer un plat tradicional i amb productes de temporada, i les mandonguilles amb sèpia és el que més s’adaptava a les característiques del concurs d’avui”.
Assenyalar que els i les cuiners/es amateurs que no van passar a les semifinals van rebre un guardó pel seu pas pel concurs i un sobre amb diferents regals per part dels patrocinadors del concurs.
La qualitat dels plats elaborats i l’èxit de públic que va seguir en viu el concurs van sorprendre gratament a l’impulsor del MercaChet, el president de l’Associació Mercaroses, Santi Buscató, “francament estic molt content, es tracta d’una iniciativa que el que vol és fer un Mercat més proper, més agradable, més social, i que s’ha demostrat que comprar en el Mercat Municipal de Roses no és car”.
En aquest sentit, cal assenyalar que cadascú dels concursants van disposar de 50 euros per fer les seves compres per tal de poder elaborar els seus plats, i d’aquesta quantitat de diners els hi van sobrar molts d’euros.
Dissabte, 27 d’abril, segona eliminatòria
Aquest proper dissabte, 27 d’abril, se celebrarà la segona eliminatòria, on s’enfrontaran Jose Bazán, Andrés Martínez, Maria José Mendoza i Rhode Rízque per decidir els dos últims semifinalistes que s’enfrontaran al següent dissabte, 4 de maig, d’on sortiran el dos finalistes que s’enfrontaran a la gran final, que es durà també el dissabte 11 de maig.