Ingrid Turró, de La Fraternal de Roses, és la millor tiradora de cervesa de tota Catalunya

Ingrid Turró
Ingrid Turró subjectant el cartell de guanyadora del tercer concurs de tiratge de cervesa d'Estrella Damm

Ingrid Turró, que regenta, juntament amb Santi Buscató, La Fraternal de Roses, guanya el III Concurs de Tiratge d’Estrella Damm al que es van presentar un total de 1.025 candidats/es

La rosinca Ingrid Turró és la millor tiradora de cervesa de tota Catalunya, com així va quedar palès aquest passat dimarts en el tercer concurs de tiratge de cervesa organitzat per Estrella Damm.
Un total de 1.025 candidats/es de 660 establiments es va presentar a aquest concurs, “cada establiment podia presentar tres candidats i a La Fraternal l’única que es animar vaig ser jo, ningú més va voler”, afirma la Ingrid, explicant la mecànica del concurs dient que “havies de presentar un vídeo tirant una cervesa des de el teu establiment, i a través d’aquest vídeo, el jurat va decidir els 10 finalistes”. Un jurat que estava composat per la mestra cervesera Damm, Karen Peiró; responsable d’hostaleria a Catalunya de Damm, Marc García; el director de qualitat de Damm Jesús Salvador, i els periodistes gastronòmics Ricard Martín de Time Out Barcelona i Yaiza Saiz de La Vanguardia.

I els/les deu finalistes es van enfrontar a la gran final que es va celebrar aquest passat dimarts en el marc del Fòrum Gastronòmic Barcelona 2024, que s’ha desenvolupat durant els proppassats dilluns, dimarts i ahir dimecres a la  Fira de Barcelona Montjuïc.

Tot dos finalistes van haver de tirar cervesa en una copa i en un got, “i el jurat avaluava tant el moment de fer el tiratge”, on es valorava aspectes com l’obertura de l’aixeta i inclinació de la copa, entre d’altres, “com, després de la tirada, de com havia quedat la cervesa, la presència de bombolles i que la proporció de la crema -els experts li diuen crema a l’espuma- sigues la correcta”, ha explicat la Ingrid, que ha confessat que es va presentar a la final “amb el coneixement del que s’havia de fer” i amb la tècnica ben apressa, és a dir, “que no es vegin moltes bombolles a la part líquida de la cervesa, perquè vol dir que no ha perdut carboni i que la crema quedi llisa, sense cap bombolla”.

Per l’Ingrid, “la prova difícil, per a mi, va ser la de tiratge amb el got, primer perquè estic acostumada a tirar cervesa en La Fraternal en un copa, i segon perquè el got és més, estret, però resulta que en el concurs el tiratge en el got la vaig clavar”.

I sí, ho va fer perfecte el tiratge en el got, perquè el jurat va considerar que l’Ingrid Turró, que regenta La Fraternal de Roses juntament amb en Santi Buscató, fos la guanyadora d’aquest tercer concurs de tiratge de cervesa per la tirada que va fer precisament, en el got. “El nivell ha estat molt alt, potser és l’any més difícil dels tres anys que portem”, i la diferència ha estat en el got, perquè la majoria ha fet un tiratge súper en la copa, però el got, que és una mica més difícil, és el que ha marcat la diferència”, va explicar el jurat abans de desvetllar que la diferència la va marcar i, per tant, va ser guanyadora del concurs, la Ingrid Turró.

Per a la guanyadora aquest premi “que ni molt menys m’esperava guanyar”, ha estat un reconeixement “a fer les coses amb ganes, amor i, en definitiva, fer les coses ben fetes”, confessant la Ingrid que la seva experiència tirant cervesa es resumeix “al temps que fa que està obert La Fraternal, 2 anys perquè abans l’única cervesa que havia tirat havia estat en Carnaval”.

La mestra cervesera, Karen Peiró, va explicar als assistents les claus d’un bon tiratge de cervesa: primer, utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, una vegada plena la copa fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l’aixeta, per a després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema en la copa, coronant-la.

La guanyadora, Ingrid Turró, de La Fraternal de Roses, va rebre un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc, que també va ser per una dona, va ser per a Heidy Gabriela Novoa, del Bar Embassy de Santa Perpètua de Mogoda, que va rebre un xec de 1.000 euros, i Marcos Guil, del Roho House de Terrassa, ha quedat en tercera posició guanyant un premi de 500 euros. Els altres set finalistes que han disputat aquesta final van ser Daniel Alberto, de PIBÄ Barcelona; Dimitrie Lucian, del Bar Punt 5 de Figueres; Montserrat Martínez, del Bar Martínez de Barcelona, que va guanyar la II edició del Concurs de Tiratge d’Estrella Damm; Domingo Palazón, del Grana Bar by Dumas de Granollers; Miguel Ramírez, del Bar Tapes Bike de Santa Perpètua de Mogoda); Vincenzo Ricci, de l’Hotel Labtwentytwo de Barcelona, i Valentina Luz Vergara Luna, de l’Alevoso Bar de Barcelona.

A través d’aquest concurs, Estrella Damm vol posar en valor el treball dels professionals de l’hostaleria, així com el bon tiratge de cervesa, perquè els seus seguidors i seguidores puguin gaudir-la amb tots els seus matisos.

I gràcies a aquest concurs ha quedat palès que Roses és líder mundial en el món de la gastronomia en tots el seus àmbits.

Moment en que la Ingrid feia el seus tiratge de cervesa durant el concurs