El Festivalet és una iniciativa que combina gastronomia, pintura i música sota la posta de sol de Roses, la més meravellosa de la Costa Brava
El proper mes de novembre Roses celebrarà un any més l’estiuet de Sant Martí i les postes que el sol brinda al municipi durant aquest període de l’any, amb una nova edició del Festivalet de Roses. Vilatans i visitants tornaran a aplegar-se a la plaça de la Perola l’11 i 12 de novembre, per retre el seu homenatge anual a les postes de sol sobre la badia, amb una proposta sensorial que combina llum, color, gastronomia i música.
Les característiques de la Badia de Roses i l’emplaçament que acull els diferents actes del Festivalet, la platja de la Perola, ofereixen cada any al públic assistent un espectacle únic, on els colors i la llum sobre l’horitzó i reflectits en l’immens mirall d’aigua són els protagonistes absoluts. Les propostes musicals i gastronòmiques que l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament suma a l’espectacle natural, completen una programació pensada per al gaudi de tots els sentits.
En aquesta edició les actuacions musicals de dissabte aniran a càrrec de Guillem Ramisa, Abril Gabriele i Mercabanda, mentre que diumenge pujaran sobre l’escenari de la platja Carlota Flaneur i Clima. Com a novetat, enguany la programació musical s’allargarà amb les ambientacions dels DJ’s Radio Cassete Nights (dissabte de 20 a 23 h) i DJ Lia Jensen (diumenge de 18.30 a 21 hores).
Tastets i menús: el sabor del Festivalet
Restauradors de Roses ofereixen durant tot el cap de setmana a la platja de la Perola el Pica-Tasta, degustacions de tastets gastronòmics on els establiments Can Cairó, Can Cervera, Cervesa de Roses, Falconera, Harry’s i Italian Beach Food da Brix, oferiran, entre les 16 i les 23 hores de dissabte i les 16 i les 21 h de diumenge, pizzes, creps, fajitas, brownies, quiches, raviolis, acompanyats de cerveses, vi i refrescos, entre d’altres.
Un any més, el festival estarà també present en els restaurants de la vila. En aquesta ocasió, del 3 al 12 de novembre, seran els restaurants Can Cervera, Harry’s, L’Àncora i Txot’s Roses, els encarregats de mostrar la varietat i qualitat de la gastronomia rosinca, oferint els seus Menús del Festivalet amb especialitats elaborades amb productes de proximitat i temporada.
Activitats artístiques paral·leles
Les oportunitats artístiques que ofereixen les postes de sol rosinques es faran paleses un any més amb un seguit d’activitats paral·leles, on els participants podran captar i immortalitzar la bellesa del paisatge.
Els aficionats a la pintura tornen a tenir enguany una nova cita amb el Concurs de Pintura Ràpida de la Posta de Sol de Roses, el dissabte 4 de novembre, amb premis que arriben fins als 500€ i categories infantils, juvenil i adults. Per la seva part, els amants de la fotografia poden participar entre l’11 d’octubre i el 12 de novembre en el Concurs d’Instagram del Festival, publicant les seves imatges de la posta i optant a un premi de 300 €.
L’Oficina de Turisme de Roses acull, del 17 d’octubre al 12 de novembre, l’exposició de les fotografies finalistes del concurs d’Instagram de la passada edició, mentre que entre el 7 i el 19 de novembre, exposarà també les obres guanyadores del concurs de pintura ràpida.
Consulteu tota la programació, menús, bases dels concursos a www.festivaletroses.cat