La colla A Corre Cuita recordant la fred que van passar l’any passat s’aniran a la selva tropical aquest Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
Dues ocelletes i 4 'pajarracos' de la colla A Corre Cuita

D’ocells tropicals, “de fantasia”, aniran els membres de la colla A Corre Cuita durant les desfilades del Carnaval de Roses

L’any passat als membres de la colla A Corre Cuita els va nevar durant les desfilades del Carnaval de Roses. Van agafar ‘prestada’ una màquina que produeix neu artificial de l’estació d’esquí de Baqueira-Beret i la van muntar a la seva carrossa per tal de caracteritzar, encara més, la seva disfressa d’esquimal.

Recordem els contens que estaven, “mira, mira com tira neu!” deien des de l’iglú que s’havien fabricat. Una alegria que a la primera desfilada, la de divendres, es va transformar en malaltia, ja que més de la meitat dels 110 esquimals components d’aquesta colla van haver de ser ingressats per hipotèrmia a l’Hospital de Figueres. Una hipotèrmia que en alguns casos va derivar en una grip, en d’altres en una pneumònia, de tal manera que dels 110 esquimals que van sortir divendres, una vintena només va poder sortir a desfilar el dissabte. I tot per “mira, mira com tira neu!”. I la neu és freda de collons.

En preguntar-les enguany de què van disfressats aquest Carnaval van poder comprovar que van acabar ben escarmentats. “Anem d’ocell tropical, d’un ocell de fantasia”, ha afirmat en Carles Ferrer, cap de colla d’A Corre Cuita. “De fantasia de pàjaro, de fantasia de pájaro”, no parava d’exclamar una femella de lloro que té aquesta colla al garatge on decoren la carrossa, i a la que anomenen Verònica.

De Groenlandia al Tròpic per no passar mai més fred, perquè la carrossa l’han decorada “com si fos una selva tropical en la que està representada la disfressa amb dos ocells gegants”, ha explicat Ferrer.
Enguany, amb la colla A Corre Cuita desfilaran “97 ocells, uns deu menys que esquimals vam anar l’any passat”, va dir l’ocelleta tropical. No ens van dir el motiu d’aquesta davallada de personal, però sospitem que és perquè, un any després, aquests 10 que falten encara no tenen l’alta hospitalària.

La Verònica Rodríguez, que no para de xerrar, ha assegurat, parlant de la quota, que “nosaltres seguim mantenint la mateixa quota que fa 10 anys, no hem pujat, i que són 60 euros per a la carrossa i amb els guanys de les Barraques ho fem tot”. Ui, que baratu!, vam pensar gratament. Pensament, però, que ens va durar uns segons, perquè de seguida la Verònica va dir que “la disfressa costa 100 euros a les dones i 90 als homes”. Així que en total són 160 euros per unes i 150 € pels altres, sempre parlant d’adults, perquè els petits paguen menys.

A la pregunta de què li falta al Carnaval per ser millor, Carles Ferrer ha dit que “és complicat dir alguna cosa, perquè està bastant bé” . Però de seguida ha saltat la Verònica per dir que “potser una mica més de publicitat per a que vingui més gent, sobretot el divendres”. Tots dos, responen amb un “sí “sí” rotund a la pregunta de si creuen que el Carnaval de Roses ha millorat en els darrers anys.

Gots reciclables

“El dia que no es pugui utilitzar gots de plàstic d’un sol ús deixarem d’utilitzar-los, però mentrestant…” Va dir la Verònica.

Atractiu turístic?

Carles Ferrer considera que“el Carnaval de Roses és un atractiu turístic i ho ha de ser encara més, i s’ha de potenciar més”.

Cada any menys colles

Sobre el perquè creuen que enguany hi ha menys de colles de Carnaval, Carles Ferrer i la Verònica Rodríguez han afirmat que “hem parlat amb algunes i ens han dit que no participen per motius econòmics, i és que el Carnaval és car”.

La nau de les carrosses

Tot i que la colla A Corre Cuita disposa d’un garatge on cada any poden treballar a la carrossa, a banda de celebrar un bons tiberis, aquesta parella d’ocells tropicals opina que la nau on hi ha unes 25 carrosses “és molt important per les colles que hi ha, perquè sinó com ho farien, on podien treballa, però també és important per les que no hi som perquè algun dia potser necessitem anar allà”.