La DO Empordà celebra la incorporació de la carinyena gris/roja amb el sommelier Josep ‘Pitu’ Roca

DO Empordà
Moment del tast del sommelier Josep 'Pitu' Roca al Palau Robert de Barcelona

El sommelier del Celler de Can Roca, Josep ‘Pitu’ Roca, ha dirigit un tast ha al Palau Robert de Barcelona dirigit a professionals de la restauració i l’hostaleria

El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat la incorporació de la carinyena gris/roja al seu plec de condicions amb un tast magistral de carinyenes a càrrec del mestre Josep ‘Pitu’ Roca, sommelier del Celler de Can Roca. El tast ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona i s’ha adreçat a professionals de la restauració i l’hostaleria.

La carinyena gris/roja és una varietat històrica de la denominació empordanesa que s’ha incorporat aquest estiu al plec de condicions de la DO Empordà i que se suma a les carinyenes blanca i negra que ja formaven part del llistat de varietats recomanades de la zona. 

La denominació empordanesa és una àrea vinícola amb una riquesa varietal exclusiva, ja que és una de les poques zones que produeix totes les varietats de garnatxes i carinyenes.  Avui en dia, les varietats autòctones representen més del 65% de totes les vinyes de la denominació d’origen. El percentatge de les varietats tradicionals no ha deixat de créixer en els últims anys gràcies a l’aposta decidida dels viticultors empordanesos per la garnatxa, la carinyena, el macabeu o el moscatell, amb l’objectiu final d’elaborar vins únics i amb personalitat que siguin un reflex de la zona on es produeixen.