La Fundació Roses Contra el Càncer celebrarà sessions de marxa aquàtica per millorar el benestar general

Fundació Roses Contra el Càncer
Les sessions de marxa aquàtica de la Fundació Roses Contra el Càncer aniran a càrrec de la monitora Eva Bueno

Sessions dirigides al benestar general dels pacients oncològics que aniran a càrrec de la monitora titulada en marxa aquàtica, Eva Bueno

La definició de la marxa aquàtica és ben senzilla, és tracta d’un esport o activitat física que consisteix a caminar pel litoral del mar submergits fins la cintura.

L’activitat pot tenir caràcter competitiu o social. I des de la Fundació Roses Contra el Càncer, optant per la vessant social i de salut, ja que els seus beneficis són molt alts, tant en l’àmbit físic com emocional, iniciaran el pròxim dimarts, 28 de maig, una sèrie de sessions de marxa aquàtica, dirigides als pacients oncològics, que es desenvoluparan durant una hora i mitja, de 9 a 10.30 hores del matí.

Aquestes sessions, que es desenvoluparan a la platja del Rastrell (alçada Hotel Marítim) i que aniran a càrrec de la monitora titulada en marxa aquàtica, Eva Bueno, tindran un periodicitat quinzenal, és a dir, es faran cada dos dimarts durant el mesos de juny, juliol, agost i fins a mitjans de setembre.

Cal destacar que si les sessions comencen en horari de 9 a 10.30 hores, a partir de juliol, concretament el dia 9 de juliol, s’avançarà una hora, per la calor, per començar a les 8 i finalitzar a les 9:30 hores.

Avantatges i beneficis de la marxa aquàtica

La principal avantatge de la marxa aquàtica és que és apta per a tothom. No hi ha pràcticament cap limitació física. El fet que no hi hagi impacte a les articulacions, redueix al mínim la possibilitat de lesions. L’aigua ajuda a la flotabilitat dels cossos, fent-los més lleugers i amb més possibilitat de moviment.

Els beneficis que aporta aquesta disciplina són importants, tant en l’àmbit físic com emocional. Alguns d’aquests són pel fet de practicar aquest esport dins l’aigua de mar, i dins d’aquests beneficis cal destacar que:

  • L’aigua del mar ajuda el nostre organisme a suavitzar dolors reumàtics, d’artrosis, artritis
  • Ajuda a dormir millor
  • Millora el nostre humor, ja que accelera la producció de serotonina
  • Actua com a relaxant muscular
  • Fa massatges a tot el nostre cos
  • El iode afavoreix a recuperar-se d’algunes lesions, és ideal per les rehabilitacions o postoperatoris
  • El magnesi de l’aigua de mar ens ajuda a calmar l’ansietat…

A part d’aquests beneficis directament relacionats amb el contacte amb el mar, la pràctica de la marxa aquàtica, en concret, també té uns beneficis específics com són:

  • L’activació del sistema cardiovascular
  • L’enfortiment muscular
  • L’activació de la circulació sanguínia
  • La millora de l’equilibri
  • La coordinació i la resistència.


A més dels beneficis que pot aportar la marxa aquàtica en el nostre benestar general, que són molt importants, cal afegir que en ser una modalitat esportiva que es practica grup, per la qual cosa fomenta la relació i comunicació entre les persones, aspecte també important en la nostra salut, generant i compartint endorfines i serotonina.
La generació d’un ambient distès i divertit promou desconnectar dels problemes diaris. Així mateix, el fet d’estar fent esport a la natura, a banda d’exposar-nos a la vitamina D, ens connecta amb aquesta natura, generant una motivació i al·licient reals, activant els nostres bioritmes.