Amb el lema “Molts cors, un sol batec”, la consellera i portaveu del Govern, Silvia Paneque, va presentar ahir el programa d’una Diada “per a tothom”
Celebrar el sentiment d’orgull i de catalanitat basat en la inclusió, el respecte i la diversitat és el fil conductor dels actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya 2024 que han organitzat conjuntament el Govern i el Parlament de Catalunya. La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, i portaveu del Govern, Sílvia Paneque, va presentar ahir el programa d’una Diada que va ressaltat “és per a tothom, perquè tothom s’hi senti vinculat i tothom ho pugui celebrar”.
Paneque va explicat que amb el lema “Molts cors, un sol batec”, el programa d’actes institucionals dissenyat vol expressar “el sentiment catalanista, la diversitat, i la unitat del nostre país, perquè finalment la Catalunya plena és la Catalunya on no hi falta ningú”. La consellera i portaveu, després d’assenyalar que l’actual Govern ha volgut donar continuïtat al programa de la Diada dissenyat per l’anterior Executiu català, va desgranar els principals actes de l’Onze de Setembre. Així, per exemple, el Palau de la Generalitat es recupera com l’espai des del qual el president Salvador Illa farà el missatge institucional. Serà dimarts 10 de setembre a les 21 hores. L’endemà, hi haurà l’acte institucional a les 22 hores amb les emblemàtiques torres de Puig i Cadafalch de Montjuïc com a testimonis. Aquest serà un acte transversal que representarà la pluralitat de Catalunya, plenament cultural, que inclourà diverses actuacions musicals, i dirigit a tota la ciutadania, tal com ha explicat la directora artística del muntatge, Marta Bayarri.
La imatge gràfica de la Diada
Enguany, la imatge gràfica de la Diada Nacional de Catalunya és obra del dissenyador Sergi Delgado, una imatge que vol transmetre els conceptes d’unitat, identitat i amor a partir de la pregunta: Què és sentir Catalunya?. Delgado ha estat el guanyador del concurs que, per tercer any, la Generalitat ha convocat per potenciar el talent creatiu del país. El cartell guanyador i els de la resta de finalistes es podran veure en una mostra instal·lada al Palau Robert de Barcelona del 5 al 24 de setembre. I encara amb la imatge gràfica. Des d’ahir ja es pot veure la decoració de la façana del Palau de la Generalitat amb motiu de la Diada.
Els actes institucionals de l’Onze de Setembre també se celebraran arreu del país amb les activitats organitzades per les delegacions territorials i les diverses delegacions del Govern que hi ha arreu del món.
Tots els actes es poden consultar al web diada.gencat.cat