La Setmana de la Pedra Seca aprofundeix en el coneixement d’un patrimoni molt arrelat al territori

Setmana de la Pedra Seca de Roses
Moment de la restauració d'una barraca de pedra seca de Roses l'any passat

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza diferents activitats amb motiu de la 5a edició de la Setmana de la Pedra Seca, que enguany se celebra entre el 22 de novembre i l’1 de desembre

L’Oficina de Turisme de Roses serà la seu de la primera de les activitats programades amb motiu de la Setmana de la Pedra Seca. Des de dilluns 18 de novembre i fins a l’1 de desembre, acollirà l’exposició fotogràfica de la segona edició del concurs a Instagram sobre el Patrimoni de la Pedra Seca de Roses. La mostra, amb l’entrada lliure, es podrà visitar de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores de dilluns a dissabte, mentre que els diumenges i festius l’horari serà de 10 a 13 hores. Entrada lliure.

Una altra exposició, en aquest cas instal·lada a la sala de la Ciutadella de Roses, és “Pedra seca i biodiversitat”. Produïda per Llena Ambiental i 360 LAB, posa en valor la importància estratègica que tenen els elements de pedra seca per a la conservació de moltes espècies de plantes i animals. Es podrà veure entre el 22 de novembre i el 8 de desembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 17 h, i diumenges de 10 a 14 h. L’entrada és lliure.

Dissabte 23 de novembre arribarà el moment de posar-se mans a l’obra amb la jornada participativa de restauració de pedra seca. L’activitat s’iniciarà a les 9 del matí amb una formació tècnica a càrrec d’un membre de l’Associació Gremi dels Margers de Catalunya, en què s’explicaran els mètodes i tècniques de treball emprats en la restauració d’elements de pedra seca. A continuació, fins a les 15 hores aproximadament, els participants procediran a la restauració d’un mur de pedra seca del municipi de Roses. L’activitat és gratuïta i les inscripcions es poden realitzar des d’aquest enllaç.

Divendres 29 de novembre, Jenar Fèlix Franquesa presentarà a la Biblioteca de Roses, a les 19 hores, el seu llibre “La pedra seca al Cap de Creus, on l’autor recull 615 fotografies dels principals elements de pedra seca del cap de Creus peninsular: el Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués i Roses. L’entrada és lliure.

Per últim, tancant la programació d’enguany, el programa de senderisme i patrimoni Roses a peu,dedicarà la sortida del 30 de novembre a la descoberta del patrimoni de pedra seca de Roses, a través d’una ruta per diferents cabanes i construccions. Les inscripcions es poden realitzar a visitroses.cat.

Per a més informació sobre les diferents activitats, us podeu posar en contacte amb el Departament de Promoció Econòmica (1r pis, oficina de Turisme) o trucant al 972 15 25 21.

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.