Des de l’Àrea de Medi Ambient de Roses s’ofereix a sectors implicats i ciutadania en general per a la coordinació de la presentació de possibles al·legacions al Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de Cap de Creus
El passat dimecres es va presentar al Teatre Municipal de Roses, l’aprovació inicial del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de Cap de Creus, el qual estableix la regulació dels usos professionals, esportius, recreatius, educatius i científics, centrat sobretot en l’àmbit marí.
I el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que la publicació de l’aprovació inicial del PRUG en el DOGC està prevista per als propers dies, a partir de la qual s’obrirà un període d’informació pública on es podran presentar les al·legacions que es creguin convenients. Un cop resoltes les mateixes, la Generalitat preveu aprovar el Pla de forma definitiva a l’estiu del 2025.
Des de l’Àrea de Medi Ambient de Roses s’ofereix a sectors implicats i ciutadania en general per a la coordinació de la presentació de possibles al·legacions al Pla. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, afirma que “la finalitat d’aquest oferiment és la de prestar l’assessorament necessari i coordinar de la manera més efectiva la presentació d’al·legacions, amb l’objectiu que, de forma conjunta, es pugui millorar la redacció del pla en aquells punts en què ciutadania i agents dels diferents sectors implicats tinguin alguna cosa a dir”. Espada matissa que “estem d’acord amb la regulació dels usos del Parc Natural, però també s’han de defensar els interessos de les empreses i sector econòmic de Roses, atenent que som un municipi eminentment turístic”.
Tots els interessats poden personar-se a les dependències del Departament de Medi Ambient, situades al número 13 del carrer Pi i Sunyer o bé presentar els seus escrits a través del correu electrònic mediambient@roses.cat.
El regidor va manifestar a ViladeRoses tot just acabar la sessió de la Junta Rectora del Parc Natural de Cap de Creus la necessitat de dotar el parc de més recursos econòmics, en considerar que “actualment el parc natural està infradotat econòmicament i hem de tenir en compte que, per fer complir les regulacions que establirà el PRUG, caldrà implementar serveis de vigilància i control més efectius. A més, degut a aquest finançament insuficient, els ajuntaments estem assumint actualment serveis que són competència del parc”.