Enguany, 1.152 nens i nenes van començar la seva escolarització fent P3, mentre que i 1.571 joves es van estrenar a l’institut a la comarca de l’Alt Empordà
El passat dilluns 5 de setembre, 21.769 infants i joves de l’Alt Empordà van començarel curs escolar. A la comarca hi ha 66 centres públics d’educació Infantil i Primària, un centre d’educació especial i 14 centres públics d’educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Enguany, 1.152 nens i nenes van començar la seva escolarització fent P3, mentre que i 1.571 joves es van estrenar a l’institut.
El Consell Comarcal de l’Alt Empordà gestiona el transport escolar amb una setantena de vehicles que pertanyen a una desena d’empreses de transport. En total, realitzen 75 itineraris que transportaran cada dia uns 2.200 alumnes. L’ens comarcal assegura una plaça a aquells alumnes d’escolarització obligatòria i, si es dona el cas que sobren places lliures en els vehicles, s’ofereixen a la resta d’alumnes.
La peça clau en el servei de transport escolar són els acompanyants, que reben i acompanyen els joves durant el trasllat als centres escolars i instituts. Tots ells han fet un curs per explicar els protocols que s’han de seguir per continuar portant la mascareta al transport escolar, resolució de conflictes i d’actuació en casos d’emergència. “El transport escolar és la porta d’entrada al sistema educatiu per a uns 2.200 alumnes i és un gran espai d’interrelació entre infants i joves d’edats molt diverses”, ha explicat la consellera comarcal d’Ensenyament, Júlia Gil.
Pel que fa al servei de menjador obligatori, a falta del tancament definitiu de les dades, el dia d’avui el nombre de sol·licituds de beques de menjador estimades és de 2.300. Totes elles es concedeixen per raons socials i són revisades pels tècnics de l’àrea per tal de determinar si compleixen amb els barems establerts pel departament d’Ensenyament. Donat que en cada sol·licitud pot constar més d’un alumne del nucli familiar s’acabaran atorgant unes 3.500 beques menjador.
El Consell Comarcal va treballar intensament per preparar l’operació tornada a l’escola i adaptar els serveis que presta a la demanda. Gil explica que aquest és un treball conjunt amb altres ens com el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els ajuntaments de la comarca, “cada municipi presenta unes particularitats i inquietuds que intentem resoldre en alguns casos i intercedir en d’altres”, remarcant la consellera comarcal que “som conscients de la importància que tenen les escoles en tots els pobles i ciutats, però especialment en municipis rurals, ja que fan d’element cohesionador i donen vida al poble”.