Es preveu fer una nova edició en un futur d’aquesta formació en alfabetització d’adults donat a que no s’han pogut atendre totes les sol·licituds d’inscripcions
Una vintena de professionals que imparteixen alfabetització en català a les comarques gironines han assistit a un curs de formació organitzat per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Aquesta formació, impartida a la mateixa seu de la institució a Figueres, dona resposta a la necessitat detectada d’oferir i compartir el mètode d’ensenyament-aprenentatge entre formadors/es que tenen experiència en l’alfabetització d’adults.
Els objectius de la formació han estat, en primer lloc, informar sobre la metodologia, la programació i la temporalització dels cursos d’alfabetització d’adults en català. A continuació es va explicar la metodologia d’ensenyament emprada i les fonts de recursos i, finalment, es va treballar en la bibliografia d’aprenentatge en entorns de multiculturalitat i plurilingüisme.
Aquesta formació ha tingut una acollida excepcional entre els professionals. Malauradament no s’han pogut atendre totes les sol·licituds d’inscripció i es preveu fer una nova edició en un futur. La formació i el coneixement de la llengua facilita els processos i trajectòries d’inclusió social de la població nouvinguda a la comarca i forma part de l’estratègia de treball en xarxa que estableix el Pla d’actuació 2017-2020 per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà.
Seminari transfronterer
D’altra banda, des de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’IRTS-Perpinyà, en tant que socis del projecte transfronterer Prospectsaso, organitzen un nou seminari per intercanviar coneixement i informació a l’entorn de la formació de professionals per a l’acollida i l’acompanyament de persones estrangeres a l’espai català transfronterer.
Aquest seminari tindrà lloc el proper 27 de setembre al Centre Cívic Joaquim Xirau de Figueres i comptarà amb diversos ponents de les dues vessants de la frontera que exposaran i compartiran les seves experiències de treball. El seminari permetrà continuar el treball posat en marxa el passat mes de desembre i dinamitzar la xarxa de professionals d’acollida i acompanyament de les persones estrangeres amb la qual compten les administracions públiques i les entitats socials de l’espai català transfronterer.