L’Associació d’Hostaleria destaca que les noves estrelles Michelin projecten l’alt nivell  de la gastronomia de l’Alt Empordà

Associació d’Hostaleria de l'Alt Empordà
La família Jordà, del restaurant Bistrot 1965 de Castelló d'Empúries

L’entitat expressa la seva satisfacció perquè l’any que ve  cinc restaurants de l’Alt Empordà, que formen part de l’Associació d’Hostaleria, apareixeran amb alguna estrella a la prestigiosa guia francesa

L’Alt Empordà es posiciona com a destinació gastronòmica de referència de les comarques gironines després de les noves estrelles Michelin concedides dimarts a Múrcia per la prestigiosa guia francesa a dos restaurants de la comarca, segons destaca l’Associació d’Hostaleria.  El restaurant Voramar, de Portbou, va rebre una estrella Michelin i el Bistrot 1965, de l’Empòrium de Castelló d’Empúries, es va endur l’estrella Verda que premia les bones pràctiques de sostenibilitat a la cuina i el reconeixement Bib Gourmand que s’atorga als restaurants que ofereixen menús amb una relació qualitat-preu excel·lent.

Aquestes noves distincions se sumen a les que ja tenien els restaurants Miramar de Llançà, amb dues estrelles Michelin; Castell de Peralada amb una estrella Michelin; i Empòrium amb una estrella Michelin també i una estrella Verda. D’aquesta manera, l’any que ve cinc restaurants de l’Alt Empordà, que formen part de l’Associació d’Hostaleria, apareixeran amb alguna estrella a la Guia Michelin.

“L’Alt Empordà és una comarca d’excel·lència gastronòmica i ara amb les noves distincions puja un esgraó i brilla encara més. Estem molt satisfets d’aquest gran nivell de la nostra cuina que ara ha rebut nous i importants reconeixements”, subratllen des de l’Associació d’Hostaleria, que agrupa uns 200 establiments consolidats del sector de l’allotjament i la restauració.

Els restaurants premiats, que formen part de l’entitat, destaquen per la seva creativitat i innovació, i també per mantenir viva la tradició gastronòmica de l’Alt Empordà. Les noves estrelles Michelin i les que s’han mantingut no només són un reconeixement als restaurants, sinó també a la passió, dedicació i talent dels cuiners que treballen incansablement a l’Alt Empordà.  Són restaurants que destaquen per la seva excel·lència culinària i la seva aposta per ingredients frescos i de km0 situant la comarca en el rànquing gastronòmic nacional,  remarquen des de l’entitat.

L’entitat subratlla que la presència de restaurants de la comarca a la reconeguda guia francesa enriqueix l’escena gastronòmica local i impulsa el turisme gastronòmic a l’Alt Empordà. “Les estrelles Michelin no només reconeixen els esforços dels cuiners altempordanesos, sinó que també promouen la visibilitat de la comarca com a destí gastronòmic de primer nivell. Fa que la cuina de la comarca brilli encara més atraient amants de la gastronomia de tot el món que busquen una experiència única en un territori on la tradició i la modernitat convergeixen en cada plat”, han afegit des de l’Associació d’Hostaleria.