La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA), Esther Torrent, destaca que aquests tretze establiments “són el clar exemple de l’èxit del nostre model d’allotjament”
L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) va celebrar ahir al vespre l’acte de lliurament dels VI Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances, en un acte que es va dur a terme a la Facultat de Turisme de la UdG i on es van lliurar un total de tretze guardons a la trajectòria i excel·lència del sector. Un acte que va servir també per reclamar a les administracions que frenin els obstacles per poder ser competitius i seguir la trajectòria cap a la qualitat de l’oferta i la creació de llocs de treball.
La presidenta de l’ATA, Esther Torrent, va destacar la continuïtat dels premis, que ja arriben a la sisena edició, i que “són el clar exemple de l’èxit del nostre model d’allotjament. Són una mostra clara que l’oferta és variada i de gran qualitat i que s’adapta a les necessitats del que la gent demana”, per afegir que “els apartaments permeten gaudir d’intimitat i tranquil·litat”.
La presidenta de l’ATA va remarcar també que “el que s’hauria de fer és actuar de manera contundent contra l’intrusisme i no contra l’oferta legalitzada” en referència al Decret Llei 3/2023 sobre els habitatges d’ús turístic i va demanar a les administracions que s’actuï de manera unida “per frenar els veritables problemes, perquè el principal i veritable repte a què ens enfrontem és el de l’oferta il·legal, que prolifera al món digital i s’escampa sense control”,va manifestar. En relació als preus del lloguer, va remarcar que és “una gran fal·làcia que els habitatges d’ús turístic siguin el problema, ja que aquest és estructural i d’anys de manca de polítiques que hagin promogut la creació de nous habitatges a preus assequibles, recordant Esther Torrent que “fa temps que nosaltres proposem que la recaptació de la taxa turística es destini a pal·liar la problemàtica d’accés a l’habitatge”.
A l’obertura i tancament de l’acte hi van participar el diputat de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef; la vicealcaldessa i primera tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Gemma Geis; la subdirectora general d’Ordenació i Inspecció Turística, Anna Martínez; i el degà de la Facultat de Turisme de la UdG, Lluís Coromina.
Els premis estan destinats a posar en valor la qualitat i peculiaritat dels allotjaments amb 13 categories diferents, un fet que significa que és un sector molt versàtil, que s’adapta a les necessitats dels diferents tipus de turisme. També es premia el compromís de propietaris i gestors, que treballen cada dia per millorar els seus allotjaments i donar un servei excel·lent als visitants.
Es van premiar tretze allotjaments turístics:
- Can Nano de Santa Cristina d’Aro, gestionat per Helena Jornet Finques de Sant Feliu de Guíxols, com a millor allotjament turístic de Disseny Rústic
- Rosa Blanca de Domus Begur, com a millor allotjament turístic de Disseny Modern
- Port Reig de Milenial Immo de Roses, com a millor allotjament turístic per a Parelles
- Cala Corbs a Palamós gestionat per l’agència Comangau de Begur, com a millor allotjament turístic de Platja
- Cala Tuta Nou a Salitja de Naturaki com a millor allotjament turístic Accessible
- Bravíssimo Plaça Independència de Girona gestionat per Bravissimo Cool Apartments de Girona com a millor allotjament turístic de Ciutat
- El Jardinet de Sant Esteve d’Olot com a millor allotjament turístic amb Història
- Flateli Corçà, gestionat per Flateli Girona, com al millor d’Interior i Pirineu
- El Solei de Pujarnol, el millor per a famílies
- El Bosquet de Racó Rural situat a Montagut i Oix, com el millor en Turisme Sostenible
- Mas Tomàs de Campllong, gestionat per Naturaki, com el millor allotjament turístic esportiu
- Port Alegre d’Empuriabrava i PuigRom 101 de Roses, gestionats per Milenial Immo de Roses com els millors de Homestaging.
La categoria d’accés a mascotes ha quedat deserta en aquesta edició.
Un jurat d’experts format per representants de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona s’ha encarregat de seleccionar, per mitjà de votacions, els guanyadors d’aquesta sisena edició, on hi hagut 213 inscrits. El jurat l’han format el degà de la Facultat de Turisme, Lluís Coronima; la doctora Núria Galí i la doctora Ariadna Gassiot.
El diputat i vicepresident del Patronat, Jordi Masquef, va elogiar la tasca de l’ATA com a “entitat capdavantera i referent”, remarcant que “treballa per regular i ordenar el turisme, per projectar els valors de les nostres marques, per la dignificació del sector, per la millora de la competitivitat, per al foment de la desestacionalització i per a desenvolupar un model de turisme regeneratiu i responsable a Catalunya”.
La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, va destacar que “els VI Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances demostren, una vegada més, que el turisme de qualitat, sostenible i arrelat al territori és el motor de progrés econòmic i social que projecta Girona com a referent internacional”.
Per la seva banda, la subdirectora general d’Ordenació i Inspecció Turística, Anna Martínez; i el degà de la Facultat de Turisme de la UdG, Lluís Coromina, van lloar la gran tasca que fa l’ATA.
L’acte, presentat per la periodista i comunicadora, Elisabet Carnicé, va comptar també amb l’assistència del director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a Girona, Pau Rich; del fundador i expresident d’ATA i de Federatur, Lluís Torrent; de regidors de diferents ajuntaments; i de representants de la Taula Gironina de Turisme (TGT).