Les colles reduiran el consum d’alcohol durant el Carnaval de Roses de 2013

Foto arxiu

Recordem una notícia publicada al febrer de 2012, en que totes les colles presents en una reunió, celebrada després del carnaval de 2012, van acordar no consumir alcohol durant la passada de dissabte a la tarda

Foto arxiu
Foto arxiu

Per unanimitat. Tots els caps de colla presents a la reunió, que es va celebrar al segon pis de les instalacions del Teatre Municipal, van acordar per unanimitat no servir alcohol durant la desfilada de dissabte a la tarda. Tots a una van decidir que durant la passada corresponent a la mainada ningú ingereixi alcohol. I tots van coincidir en que el carnaval no ha de ser una “barra lliure”. I tots es van comprometre a complir aquest primer pas per reduir l’alcohol de les desfilades. En definitiva, un acord que anirà en benifici de tothom, dels nens, de les colles i, en definitiva del Carnaval de Roses.

Durnat la reunió, presidida pel regidor de Festes i Carnaval, Juan Manuel Fenández, acompanyat del tècnic de Festes, Jordi Sastre, es va fer un repàs de tots els punts o fets negatius que van succeir durant el propassat Carnestoltes per evitar que tornin a passar en properes edicions. Com per exemple, el fet de volcar i trencar els serveis sanitaris que hi havien ubicats al moll o l’haver-se trobat alguns pescadors els seus estris de pesca fets malbé. Tot i que es van donar situacions que escapen de la responsabilitat tant de les colles com de l’organització. És el cas del brètol que va buidar per dos cops un extintor a l’envelat de Frederic Rahola. Una bretolada que hores d’ara es troba en fase investigació per part de la Policia Local.
Altre tema que es vol solucionar és la poca gent assisteix en viu a veure la passada de divendres. Alguns caps de colla van significar que molta “culpa” del poc púiblic és deu a que s’ofereix la passada en directe per televisió. I van proposar que la televisió ho gravi però que no emeti en directe. Un tema de totes formes que s’haurà en properes reunions amb les colles de carnaval.
A banda d’això també es van presentar algunes queixes per part de diversos caps de colla, com per exemple, els preus abusius del bar de l’envelat, la manca de presència d’agents de la seguretat quan es necessitaven o el haver d’aguantar i expulsar reiteradament d’algunes colles als típics gorrers, entre d’altres.
Un altre tema important per als representants de les colles era on quedarien definitivament guardades les seves carrosses, ja que havien sentit que a l’abril s’esgotava l’acord que mantenien l’ajuntament i el propietari de la nau on són actualment, el sr. Escribano.
El regidor de Festes va decidir, amb el vist-i-plau de tots, que a partir d’ara la nau la gestionarà directament el sr. Escribano amb les colles. Aquestes hauran de continuar pagant un lloguer de 120 € per poder guardar la carrossa a la nau.