Les havaneres envaeixen la plaça Frederic Rahola en el tercer concert de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses
Els 'Pescadors de l'Escala' van emplenar l'aforament de l'envelat de la plaça Frederic Rahola

Els Pescadors de l’Escala van omplir l’aforament de l’envelat de la Rahola en la seva cantada d’havaneres

Si el passat divendres a la nit, primer dia de la Festa Major de Roses, va ser l’Orquestra Maravella l’encarregada d’inaugurar els concerts a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, que van continuar dissabte amb l’audició-concert de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, ahir diumenge va ser el torn de les havaneres.

Unes havaneres amb les que els ‘Pescadors de l’Escala’ van envair, no només l’envelat sinó tota la plaça Frederic Rahola. I si l’Orquesta Internacional Maravella i la Cobla Ciutat de Girona són de les millors en el seu sector, el mateix és pot dir dels musics de l’Escala pel que fa a la cançó marinera.

Per tant, va esdevenir una oportunitat que els rosincs i ronsinques no van voler desaprofitar, per la qual cosa es va omplir l’aforament limitat a 416 cadires per qüestions de pandèmia.
I no va quedar decebut el respectable amb el programa que van oferir els membres de ‘Pescadors de l’Escala’, farcit “de cançons de taverna, havaneres, boleros i fins i tot alguna rumbeta”, va assenyalar tot just abans d’iniciar-se el concert l’Ernest Ollero, el baríton d’aquest grup d’havaneres que ha agafat el relleu de Josep Cruanyes.
Ollero també va desvetllar, com va poder comprovar i gaudir el públic durant el concert d’ahir a Roses, que el grup estrenaria “temes nous, com ara ‘Lluna’ o ‘La filla del pescador’ composats pel director artístic/musical  i acordionista  dels ‘Pescadors de l’Escala’, Albert Prat”.

Els ‘Pescadors de l’Escala’

L’origen el naixement dels ‘Pescadors de l’Escala’ com a grup es remunta a la dècada del anys 60 del segle passat, quan els antics pescadors es veien obligats a quedar-se a l’Estartit en poder tornar a l’Escala per culpa de la tramuntana, llavors agafaven una guitarra i s’anaven a les tavernes a cantar, fins que va arribar a un moment que ja eren esperats a les tavernes per escoltar les seves cançons marineres. Fins que finalment, l’any 1964 es va decidir crear un grup d’havaneres amb el nom, com és lògic, de ‘Pescadors de l’Escala’.

Actualment, és el grup d’havaneres més antic de Catalunya amb 57 anys d’història, sent un dels més demanats per actuar arreu del territori català, com ho deixa palés que quan acabi aquest estiu hauran completat per tot Catalunya una seixantena d’actuacions.

L’envelat de la Frederic Rahola és un espai ideal per fer concert amb l’aforament limitat

Com ja va quedar demostrat durant la Festa Major de Roses, l’envelat de la plaça Frederic Rahola és molt adient per celebrar esdeveniments culturals aplicant les mesures de seguretat per la pandèmia. Un format que es va veure obligat a portar a terme l’any passat l’Àrea de Cultura i Festes i que ha resultat molt adient, també pel que fa a la resposta del públic. “La gent té ganes de sortir, de divertir-se i en aquest format aplicat a la Rahola, se sent segura, per això bé i repeteixen, aconseguint emplenar l’aforament tant a l’Orquestra Maravella com amb els Pescadors de l’Escala. Al concert de la Cobla Ciutat de Girona no vam omplir perquè la gent el que vol és ballar i no només escoltar les sardanes”, va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.