Les sessions de Cuina de Pescadors s’allarguen durant la tardor i l’hivern

Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala
Les sessions culinàries realitzades al Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala durant l'estiu van ser un èxit / Foto: arxiu

El Maram programa noves dates per a la proposta gastronòmica després de l’èxit d’assistència d’aquest estiu

El Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala (Maram) amplia les dates de la nova proposta gastronòmica que ha impulsat aquest estiu; les sessions de Cuina de Pescadors. Vist l’èxit d’assistència, des de l’equipament pesquer s’ha presentat un calendari pels mesos de tardor i hivern amb una sessió gastronòmica mensual.

La programació començarà el pròxim 25 d’octubre i oferirà el mateix plantejament:

Dos pescadors jubilats cuinaran dues receptes marineres i tradicionals elaborades amb producte local i peix fresc de la llotja. Algunes de les receptes que s’elaboraran són: sardines al forn, arròs d’anxova, arròs de pop, anxoves arrebossades, sèpia estofada, suquet d’escrita, fideuada o sorell en escabetx, entre altres. Les sessions gastronòmiques seran de dues hores, de les 19 a les 21 hores i es faran a les instal·lacions del Maram.

Cal saber que les receptes marineres es maridaran amb vi empordanès i hi haurà un tast d’anxoves per anar obrint boca. Per acabar, també hi haurà un tast dolç.

A continuació, desgranem els dies que es realitzaran les sessions Cuina de Pescadors i les receptes marineres que s’elaboraran:

  • 25 d’octubre de 2024: sardines al forn i fideuada
  • 22 de novembre de 2024: sardines en escabetx i arròs d’anxova
  • 21 de febrer de 2025: arròs de pop i anxoves arrebossades
  • 28 de març de 2025: suquet d’escrita i sèpia estofada
  • 23 de maig de 2025: sorell en escabetx i arròs d’anxova
  • 27 de juny de 2025: arròs de pescadors i sèpia amb pèsols

El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Josep Lluís Sureda, explica que “vist l’èxit de l’activitat Cuina de Pescadors ens hem plantejat ampliar el calendari de les sessions i durant els mesos de tardor i hivern oferirem una sessió culinària cada mes”. Sureda afegeix que per a la nova programació hi haurà “els mateixos protagonistes i les receptes tradicionals marineres”.