L’Hotel Marina guanya el premi a la millor tapa segons el vot popular a més d’obtenir una Menció a la millor presentació, i La Bodeguita de al lado va elaborar la millor tapa de la IX Ruta de les Tapes de Roses segons el jurat
La sala de plens de l’Ajuntament de Roses ha acollit aquest matí l’acte de proclamació dels guanyadors dels premis a Millor Tapa 2025. Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica, ha anunciat la guanyadora en l’apartat del vot popular, que ha recaigut en el “Caneló de pop amb velouté de Pimentón de la vera” de l’Hotel Marina. Aquesta tapa ha assolit un total de 459 vots, seguida de molt a prop per La bodeguita de al lado (455 vots) i pel restaurant Bar Antonio (432). Enguany ha destacat l’important increment de vots emesos a través de l’app, que han ascendit a 3.429 (l’any passat van ser 2.731), mentre que en paper s’han recollit 2.792 butlletes, fent un total de 6.221 vots.
La campanya gastronòmica ha comptat en aquesta edició amb la participació de 82 establiments rosincs. Com en anys anteriors, el públic assistent a la ruta podia votar la seva tapa preferida. Per emetre el vot, calia realitzar 9 degustacions de tapes diferents i votar via app o dipositant una butlleta a les urnes de què disposaven els establiments.
L’assessora gastronòmica Àgata Alberó ha estat l’encarregada de donar a conèixer la tapa guanyadora en les votacions del jurat professional, que en aquesta edició estava format per Àgata Alberó, el també assessor gastronòmic Josep Pont i per la periodista gastronòmica Mònica Ramírez. El jurat ha atorgat la primera posició a la tapa “Galta ibèrica amb patates” de La Bodeguita de al lado.
Abans de desvetllar la millor tapa, tant del vot popular com del vot del jurat, s’ha donat ac conèixer els guanyadors de les diferents Mencions Especials que “han estat impulsades conjuntament pel jurat, pels mateixos establiments de restauració i la pròpia Àrea de Promoció Econòmica”, ha manifestat el regidor d’aquest departament, Fèlix Llorens.
Unes Mencions Especials que han anat a parar a mans de:
- Hotel Marina per la millor presentació
- Bar Antonio per l’equilibri nutricional
- La Postreria per la millor tapa dolça
- Gozos Mundanos per la interpretació de la recepta tradicional
- M. Bistro per la millor tapa composada d’un entrepà
- La Grillade per la millor tapa marinera
- New Port per la millor tapa de Santa Margarida
- Fleca Sant Pau Ginjolers pel maridatge
5 guanyadors dels ‘passaports’ podran degustar totes les tapes de la Ruta 2026
Durant l’acte s’ha realitzat també el sorteig entre totes les persones que van votar a la millor tapa durant la Ruta, amb premis consistents en 5 talonaris nominals per gaudir gratuïtament de totes les tapes de l’edició 2026 i 2 lots de vins. Els guanyadors i guanyadores han estat Miquel Tarragó Garcia (passaport nominal i lot de vins DO Empordà), Clàudia Rivera Momblan (passaport nominal i lot de vins DO Empordà), Annie de Vermont (passaport nominal), Angels Melgar Abad (passaport nominal) i Sébastien Dumetz (passaport nominal).
En finalitzar l’acte, el regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, i la membre del jurat Àgata Alberó, s’han desplaçat a l’Hotel Marina i als diferents restaurants guanyadors de mencions a fer entrega dels guardons. La Bodeguita de al lado i Sant Pau Ginjolers, presents a l’acte, han recollit els trofeus directament a la sala d’actes.
MILLOR TAPA – IX RUTA DE LES TAPES DE ROSES – VOT POPULAR | ||
Ordre |
Establiment |
Puntuació |
1 |
36 – HOTEL MARINA |
459 |
2 |
49 – LA BODEGUITA DE AL LADO |
455 |
3 |
1 – ANTONIO |
432 |
4 |
73 – ROSA |
235 |
5 |
17 – CASA PACO |
232 |
6 |
34 – GOZOS MUNDANOS |
228 |
7 |
63 – MBISTRO |
214 |
8 |
19 – COCO M |
184 |
9 |
32 – FALCONERA |
171 |
10 |
78 – STOP BAR |
152 |
11 |
81 – TRAMONTI PLATJA |
141 |
12 |
54 – LA GRILLADE |
132 |
13 |
56 – LA POSTRERIA |
130 |
14 |
76 – SENTRIC |
117 |
15 |
28 – EL RACO |
90 |
16 |
37 – IMPACTO |
90 |