El Premi destaca l’excel·lència i el caràcter únic de l’Oli de Pau
El passat divendres 13 de desembre, l’Oli de Pau del celler Empordàlia va rebre el reconeixement “Millor Oli d’Oliva Verge Extra de Catalunya 2024-2025” en la modalitat de Grans Productors – Oli Afruitat Verd Mitjà, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya com un dels compromisos assumits dins el Pla d’acció de l’oli d’oliva 2024-2026 per donar suport al sector.
La Gala de lliurament de Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra (OOVE) de Catalunya es va celebrar a la Fatarella, en el marc de la 25ª Festa de l’Olique organitza el municipi,i va ser presentada pels comunicadors Llucià Ferrer i Laura Fa.
El jurat ha estat format per un conjunt d’experts del sector oleícola, constituït per les persones tastadores del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i per tastadors de reconegut prestigi internacional de Grècia, Itàlia i Andalusia.
Aquest premi és un reconeixement important, sobretot dins de la DOP Oli de l’Empordà, donat que destaca l’excel·lència i el caràcter únic de l’Oli de Pau, elaborat amb olives autòctones de l’Empordà, principalment de la varietat Argudell i marcat pel caràcter singular de la tramuntana.
I és que l’Oli de Pau s’obté, exclusivament, d’olives de l’Empordà on les oliveres centenàries són la base de la seva producció i, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà, la tramuntana, donen a l’Oli de Pau un caràcter diferenciador.
Els Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya
Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer les qualitats dels millors olis d’oliva verge extra elaborats a Catalunya, a més de seleccionar els més destacats, considerant les característiques sensorials que presenten, com a manifestació dels seus elevats atributs.
Aquest reconeixement es fa públic amb la voluntat de fomentar que la societat catalana conegui el producte i, així, contribuir a la promoció, comercialització i consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya en el mercat alimentari i la restauració.
El celler Empordàlia
Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà.
El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.