Marxa Nòrdica, una bona manera de fer esport i conèixer el patrimoni natural de Roses

Marxa Nòrdica a Roses
El rosinc Juan Diego Martín, a la dreta, explicant als participants la tècnica de la Marxa Nòrdica abans de sortir / Foto: arxiu

La Marxa Nòrdica és una tècnica de caminar amb bastons que ens ajuda a impulsar-nos i treballar la part superior del cos

L’Ajuntament de Roses va endegar a principis d’any una sèrie d’activitats lúdic-esportives per donar a conèixer, a través de l’empresa Empordà Lovers, el patrimoni natural i històric del terme municipal.
I entre d’aquestes activitats esportives està la Marxa Nòrdica, desenvolupada pel monitor d’Empordà Lovers, el rosinc Juan Diego Martín, que aquest passat dimarts va organitzar una Marxa Nòrdica per la qual s’havien inscrit onze persones, tot i que finalment van aparèixer 8.

Juan Diego, el primer que va fer és explicar als participants que és la Marxa Nòrdica, “és una tècnica que va néixer a Finlàndia al 1920, ara fa 100 anys. La van crear els practicants d’esquí nòrdic per tal d’entrenar durant l’estiu, canviant els esquí per bambes quan no hi ha neu”, per cloure dient que “és una manera natural de caminar que amb els bastons ens ajuda a impulsar-nos i treballar la part superior del cos”.
Tot seguit va ensenyar quina alçada és la ideal amb la qual s’han de graduar els bastons, “us ha d’arribar, tocant amb el bastó a terra, tot just al melic”, els hi va dir.

I amb l’ajuda dels bastons per treballar la part superior del cos els participants de l’activitat van sortir a les 18:30 hores des del Pavelló Municipal d’Esports en direcció a la urbanització del Mas Oliva per anar a l’olivera centenària, buscar després el pi d’en Rahola, també centenari, per pujar un xic més i gaudir de les vistes a la badia de Roses i després tornar, per completar un recorregut d’uns 5 quilòmetres i mig.

Anteriorment a aquesta tercera Marxa Nòrdica es van fer dues pel litoral rosinc al mes de juliol, però per evitar qualsevol problema de contagi de la Covid-19 es va considerar convenient deixar la costa i fer aquesta darrera pel Parc Natural.

D’aquí quinze dies es tornarà a organitzar una Marxa Nòrdica, i els interessats en participar es poden informar i inscriure’s clicant AQUÍ, o bé anant a l’Oficina de Turisme de Roses (tel. 972 25 73 31).

Cal a dir que no cal tenir bastons per participar, ja que l’empresa Empordà Lovers s’encarrega de subministrar-los als participants.