76 regatistes de 9 països diferents fan que la d’enguany sigui la regata To Be or Not To Be Làser Màster més participativa de la seva història
Després de completar les 6 regates del programa, el campió olímpic als Jocs Olímpics de Seul, José Luis Doreste, va guanyar el Trofeu To Be en Làser Standard. Victòria que torna a aconseguir després d’imposar-se la primera vegada l’any 2013. A la categoria Làser Radial va ser el regatista francès amb nom i cognom italià, Luigi Santocanale, el que es va emportar el trofeu.
Doreste, després de baixar del podi acompanyat de Santocanale, va manifestar que tot i guanyar al 2013 la To Be or Not To Be “és una regata que es resisteix”, per apuntar que “aquest any ha estat molt bé, ja que ha hagut molta participació, amb molt bon vent i ha estat molt competida, per la qual cosa ens hem cansat més de l’acostumat”.
El medalla d’or en la Classe Finn als JJOO del 1988 és un habitual d’aquest trofeu de Vela “perquè és una regata molt ben organitzada, senzilla i en la qual ens sentim com a casa, en gaudim molt. A més, va remarcar Doreste, sempre hi ha bones condicions per a navegar”.
Com deia José Luis Doreste hi va haver molta participació, tanta que dels seus 11 anys de història mai havia participat a la regata To Be or Not To Be Làser Màster tants regatistes i de tants països diferents com enguany. Un rècord de participació que es va assolir gràcies a que “aquest any ha coincidit amb la celebració de l’Europa Cup Làser Màster, per tant ens han vingut fins a 76 participants de 9 països diferents”, va manifestar el president del GEN Roses, Josep Mª Isern.
La regata To Be or Not To Be Laser Master va començar divendres amb les inscripcions i els primers entrenaments.
Dissabte es van celebrar les tres proves previstes amb vent de Nord d’entre deu i quinze nusos força variable que va donar molt de joc entre les primeres posicions, tot i que finalment, José Luis Doreste a la Làser Standard i David Mateu a la Radial van acabar la jornada liderant la general.
I diumenge, un vent de Nord més fort, d’entre 14 i 24 nusos van permetre complir amb el programa i navegar tres proves tècniques, exigents i espectaculars que van donar com a guanyadors a Doreste i Santocanale.
Isern va fer una valoració de la regata molt “positiva, perquè tots els navegants, sinó la majoria són de casa, venen cada any, coneixen l’equip, coneixen les instal·lacions, venen dies abans de la prova i segurament s’allotgen en el mateix hotel, mengen en els mateixos restaurants i ja tenen la seva rutina feta quan venen a Roses”.
La regata To Be or Not To Be que ha acabat sent Màster, és a dir, on els regatistes tenen més de 34 anys. I l’any passat, quan es va complir el desè aniversari, es va crear un trofeu molt especial que els guanyadors poden endur-se a casa durant un any, però l’han de retornar l’any següent. Si un regatista aconsegueix el trofeu en tres edicions consecutives o cinc d’alternatives, el trofeu se’l quedarà en propietat.