La directora territorial de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, van presidir el dinar de germanor
El departament de Benestar i Social de la Generalitat va impulsar aquestes trobades de Cases del Mar ara fa cinc anys. De manera rotativa se celebra cada any en un població diferent. Enguany ha estat Roses la que ha organitzat la cinquena trobada.
Un total de 220 pensionistes i jubilats, pertanyents a les Cases del Mar de Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Port de la Selva, Llançà i Roses, es van donar cita ahir a la Vila rosinca per participar en aquesta cinquena trobada.
Una reunió que va consistir “en realitzar una visita guiada per Roses a bord del Tren Turístic i un dinar de germanor”, va afirmar la responsable de les Cases del Mar de l’Alt Empordà, Olga Simarro. “És una trobada de pensionistes i jubilats del mar, tot i que n’hi ha d’altres sectors, i és igual a la trobada general que es fa d’avis de Catalunya, però de les comarques gironines, com també la que se celebra a la província de Tarragona” va puntualitzar Simarro.
El dinar de germanor es va celebrar a la pista annexa del Pavelló esportiu municipal, però abans de gaudir de l’àpat, que va ser elaborat pels pescadors de la Confraria de Roses i servit per voluntaris de FADIR i la Xarxa de Convivència, es va fer entrega d’un obsequi de record als representants del les diferents Cases del Mar presents a la Trobada.
Aquest dinar de germanor va estar presidit per la directora territorial del departament de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el president de la Casa del Mar amfitriona, el Casal del Pescador, Vicenç Simon, i el regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danés.
Així també, van assistir el regidor de Festes Juan M. Fernández, la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll i Kiko Abad, com a representant de la Confraria de Pescadors.
Llançà serà la població que acollirà la sisena Trobada de Cases del Mar de Girona
Cases del Mar
Les Cases del Mar són equipaments que ofereixen espais per facilitar la cohesió social, la convivència i el civisme. S’hi desenvolupen activitats encaminades a fomentar el civisme, la cultura del respecte a les persones, i a la vegada són espais de trobada oberts a tothom. Antigament depenien de l’Institut Social de la Marina del Ministeri de Treball i Afers Socials. L’any 1998 es va produir el traspàs a la Generalitat, concretament a l’antic Departament de Benestar Social. Actualment formen part de la xarxa d’equipaments cívics de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, una xarxa composta per més de 150 equipaments (casals cívics, hotels d’entitats, casals de gent gran i cases del mar).
Al principi, les cases del mar estaven pensades únicament per a pescadors jubilats, però amb el pas del temps s’han obert a altres sectors de la societat amb un projecte comú: viure la jubilació de manera activa i participativa.