Mig miler de persones, i algunes més, van tornar a degustar un suquet de peix per la festivitat de Sant Pere Pescador

Festivitat de Sant Pescador a Roses
Els pescadors de Roses servint les degustacions del suquet de peix

Degustació d’un suquet de peix elaborada per la Confraria de Pescadors de Roses que es va recuperar després d’anys sense celebrar-se

Roses, una Vila coneguda per, entre d’altres virtuts, la seva alta gastronomia, no podia passar un any més sense que els pescadors deixessin el pavelló ben alt amb l’elaboració d’un suquet de peix per la festivitat de Sant Pere Pescador.

I és el que va passar aquest passat dissabte. “Feia anys que no es feia un suquet de peix a l’antiga plaça del peix i vam dir, conjuntament amb els pescadors, de recuperar aquesta degustació fent-la coincidir amb la festa de Sant Pere Pescador”, va manifestar el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Una recuperació de la degustació del Suquet de Peix que va ser molt ben rebuda pel patró major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, en assenyalar que “sense la implicació de l’Ajuntament aquesta degustació com tota l’organització per celebrar la festivitat del nostre patró seria molt difícil de celebrar”.

Actuació del grup d’havaneres, Mestre d’Aixa, a la festitivat de Sant Pere Pescador a Roses

Un suquet de peix elaborat pels integrants del pòsit de pescadors i en la que van posar a la venda 500 tiquets als preu de 5 euros, i que es van esgotar tots, el que va fer mig miler de persones, i algunes, degustessin un suquet maridat amb les havaneres del grup Mestre d’Aixa.

Sortosament, el suquet es va començar a servir poc abans de l’hora prevista, la qual cosa va fer possible que tothom el degustés tot just abans de caure un fort aiguat que va fer que tothom marxés de l’antiga plaça de peix per refugiar-se de la pluja.

Un aiguat que va impedir fer la sobretaula.