Tres eixos del programa electoral de Gent del Poble que va presentar el seu candidat, Fèlix Llorens, i que engloben altres temes a portar a terme
Ahir al vespre, el cap de llista de Gent del Poble de Roses, Félix Llorens, i quatre integrants de la candidatura del grup municipalista van presentar el programa electoral de cares a les eleccions municipals d’aquest proper diumenge, 28 de maig.
Un programa que “s’articula en tres grans eixos, la Mobilitat, el Treball i la Seguretat, els quals Roses ha de començar a treballar ja si vol estar preparada pels reptes que vindran en un futur, reptes que haurà d’afrontar qualsevol ciutat europea i, per suposat, Roses”, va dir l’alcaldable Félix Llorens.
I en quant a la Mobilitat va parlar, primerament “de trobar l’equilibri amb els aparcaments de Zona Blava per a què la gent pugui anar a comprar amb el seu vehicles, amb els aparcaments de Zona Verda, perquè els veïns puguin aparcar a la porta de casa seva”.
També va assenyalar que “fan falta aparcament dissuasius perquè la gent que ve a visitar-nos pugui aparcar el seu vehicle a l’entrada del poble, com també fan falta aparcaments soterranis per donar resposta a les demandes dels rosincs i de la gent que ens visita”.
Aparcaments
Aparcaments soterranis que “es poden fer en llocs diversos, sota la Illa Ítaca, sota el Mercat Cobert, sota la plaça del Teatre, sota la plaça Frederic Rahola i si fa falta sota el front de mar, però s’han de fer i és urgent que el poble de Roses comenci a entendre que s’han de fer, perquè debem ser l’únic poble de 20.000 habitants que a l’estiu passem a 120.000 que no té cap aparcament soterrani”. va afirmar Llorens.
També va proposar crear “un nou vial de sortida, perquè tots som conscients dels problemes de trànsit, sobretot a l’estiu de la gent que torna de la platja, quan es col·lapsa la Gran Via. Un nou vial de sortida que vagi des de la rotonda de la comissaria dels Mossos a la de l’Aqua Brava passant per darrera de Mas Mates perquè no tots els cotxes hagin de passar per la Ronda de Circumval·lació”.
Pel que fa a l’aparcament soterrani de front de mar, el candidat de Gent del Poble va dir que “és el principal motiu que estic encallar l’acabament del passeig marítim per si, tècnicament es pot fer o no a vora mar, per això proposem, tot just passin les eleccions, arribar a un consens per desencallar el projecte, amb o sense aparcament, perquè no pot ser que Roses tingui encara aquesta cicatriu que impedeix anar passejant de la bocana de Santa Margarida fins al port esportiu”.
Treball estable tot l’any
Del segon eix, el Treball, Fèlix Llorens va dir que “els rosincs han de tenir un lloc de feina estable que els permeti desenvolupar la seva vida amb la seva família amb dignitat, per fer això una de les formes és allargar la temporada de turisme creant esdeveniments com la Ruta de les Tapes o el Festivalet de la Posta de Sol, que ja es fan, però s’han de fer més”. I per atraure turistes fora de la temporada d’estiu “fer que Punta Falconera sigui la porta d’entrada al Parc Natural de Cap de Creus no és res més que això, un motiu per crear un atractiu de turisme natural, fora de temporada, per fer senderisme, BTT o submarinisme, un turisme totalment compatible al que ja tenim a l’estiu”.
I per tenir treball tot l’any, Fèlix Llorens es va referir ·a la construcció d’un polígon econòmic, que es va incloure fa quatre anys al pacte de Govern i que no s’ha fet, i que s’ubicaria darrera l’institut Cap Norfeu per a que empreses de Roses i provinents de fora puguin instal·lar-se”.
Cicle de Formació Marítim-Pesquer
I en l’àmbit laboral el candidat a l’alcaldia de Roses va parlar de la formació i donar pas tot seguit al número 3 de la candidatura de Gent del Poble, Lluís Mas Blanch, que va proposar la creació d’un “cicle de formació marítim-pesquera, que actualment només es fa a 300 km d’aquí, a l’Ametlla de Mar, per poder treballar en el diferents àmbits del mar. De cicles formatius marítims-pesquers hi ha actualment quatre de grau mitjà i de grau superior, on tots ells tenen molta sortida laboral tant en el sector de la pesca, la piscifactoria i en Salvament Marítim per dir els més coneguts” va afirmar Mas Blanch.
Pel que fa al tercer eix del programa de Gent de Poble, la Seguretat, Fèlix Llorens es va referir en primer lloc al top manta, assenyalant que una de les mesures que es poden aplicar “és posar informadors als accessos del passeig per informar als vianants que els productes són il·legals, que no han passat cap control de qualitat i podem provocar problemes de salut i que és una activitat que perjudica al comerç i que si compren poden ser multats”.
També va afirmar que “s’ha d’exigir al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya que s’involucri plenament en aquest problema perquè no pot ser que la Policia Autonòmica de Catalunya doni l’esquena quan és impossible que cap Policia Municipal pot resoldre”.
Deixant de banda el top manta, l’alcaldable va parlar de “la sensació de manca de seguretat que hi ha a Roses, i dic sensació perquè és el que dona una baralla esporàdica, la venda de droga en determinats llocs o un trencament de vidre, i una millor planificació de la feina de la Policia Local pot permetre major presencia policial al carrer que ajudi a millorar aquesta sensació d’inseguretat”.
D’altres temes que s’inclouen el programa de Gent del Poble també està el tema de l’habitatge “de lloguer municipal, és a dir un lloguer assequible perquè tothom pugui tenir accés”, va dir Llorens.
CAR Joves 2.0
I també de la Joventut, on la Kati García, número 4 de la llista, va afirmar que “s’hauria de canviar la ubicació del CAR Jove i posar-lo a la Casa del Mar, on els joves estarien a prop de la Biblioteca i de la Riera Ginjolers”, també va proposar “la creació del CAR Jove 2.0 “per estar on estant els joves que és el món digital”, i diferenciar el jovent “en dos grups, de 12 a 17 anys i majors de 18, amb l’objectiu de cobrir les necessitats concretes depenent de cada franja d’edats, ja que no són les mateixes d’un jove de 14 anys que un altres de 21”.
L’Escola de Música
En l’apartat de Cultura i Festes, Fèlix Llorens, es va remetre a l’Escola de Música a l’edifici de la SUF, tema del qual va parlar la número 2, Yanna Arjona, que va afirmar que “volem executar, i dic executar i no pas redactar l’Escola de Música perquè és un projecte que Gent del Poble ja va deixar enllestit al 2019 i que per falta de voluntat política no s’ha pogut dur a terme, i no ha estat per culpa nostra”.
Transició energètica i parc eòlic
El cap de llista de Gent del Poble es va referir per últim a la emergència climàtica recordant que “al 2019 es va redactar un Pla de Transició Energètica en el que s’apostava per la energia solar i calculava que amb un 5% del territori de Roses hi ha prou per generar l’energia que a la Vila li fa falta. Un Pla que es va aprovar per majoria en un ple i que, pel que sembla, cap partit polític recorda que existeix”.
“Nosaltres sí que volem col·laborar contra el canvi climàtic, però com decidim nosaltres i no amb la central eòlica que volen col·locar davant de casa nostra, i que és un projecte ideat i dirigit pel Partit Socialista a Madrid, amb la complicitat d’Esquerra Republicana a Barcelona i el silenci de Junts per Catalunya”, va assenyalar Fèlix Llorens, per afegir que “si hagués voluntat política aquest parc eòlic no es faria.
Fèlix Llorens va finalitzar l’acte dient que “a l’Ajuntament de Roses treballa molta gent, grans professionals i, segurament, sense polítics, funcionaria igual de bé, però fa falta un lideratge polític que digui per on anar el poble, i això és el que heu decidir vosaltres, si voleu que el poble el porti algú des de Madrid, que el porti algú des de Barcelona o si voleu que el porti la Gent del Poble pensant en la gent de Roses”.