La ‘chica yeyé’ desfilarà al Carnaval de Roses convidada per la colla Wendy’s Club
Gairebé 20 anys porta la colla Wendy’s Club disfressant-se com a colla. I quasi dues dècades després de desfilar pel Carnaval de Roses descobreixen que s’ho passen “pipa” gràcies a la música que porten. Per això, “aquest any hem buscant un vestit que tingui la seva música ,perquè ens ho passem genial, i per això hem decidit anar dels anys 60, ja que és quan va haver-hi el boom de la ‘chica yeyé”, ha explicat l’Alfons Gómez, el cap de colla de la Wendys Club, que serà sens dubte el més yeyé dels caps que hi haurà en aquest Carnaval de Roses.
Cal destacar que anem avançant amb aquesta colla. Anem avançant en el temps, ja que els dos darrers anys van viure el Carnaval des del segle XIX. Al 2015 anant de Far West, l’any passat d’indis, i aquest any han avançat en el temps fins a mitjans del segle XX. Un gran pas sense dubte. Aterraran algun any per Carnaval al segle XXI?… No són mala gent, però si una mica antiquats, no?
“I la carrossa”, ha dit Gómez, “l’estem decorant rotllo anys 60, amb un cotxe (gegant) de la dècada, amb una de les primeres TV que van existir, una cinta cassette, vinilos de 33 rpm…” Què, són antiquats o no?
La Wendy’s Club “no vam tenir la sort” de disposar de Barraca per la Festa Major de Roses, “perquè ens ajuda molt a pagar les despeses del Carnaval”, ha dit l’Alfons. Despeses com, per exemple, el lloguer de la nau del poble de Marzà en la que estan. Un lloguer que gairebé duplica el que paguen els que hi són a la nau de l’Escribano, “més la llum, però és un luxe, perquè tenim l’espai que necessitem i és com un local social per a tots nosaltres, perquè aquí fem barbacoes, calçotades i ara el propietari ens deixa una llar de foc que ens han regalat”, ha explicat el cap de colla de la Wendys.
Els 45 integrants d’aquest colla que desfilaren aquest Carnaval paguen enguany de quota “i com cada any 150 euros els adults, i la mainada depenen de la seva edat paga entre 60 i 120 €” .
Al 2013 es va decidir deixar de servir alcohol a les carrosses durant la passada infantil de dissabte. Mesura estesa posteriorment a la passada de diumenge, “i nosaltres, des que es va deixar de beure alcohol durant la rua de dissabte, ho hem aplicat des de llavors a totes les desfilades”, ha assenyalat l’Alfons. O sigui, que la mesura de no poder beure alcohol mentre es desfila li sembla a aquest rosinc “molt correcte, perquè és la manera que la gent en lloc d’estar per beure i menjar estigui per ballar amb els seus companys de colla, que és la manera que t’ho passes bé”.
Sobre el tema del concurs en Gómez està d’acord que es faci, “perquè fem una desfilada, i les desfilades són per lluir-te, i més quan saps que t’està mirant molt gent, i el concurs pot ser un incentiu en quant millorar la decoració de la carrossa, tenir una disfressa maca i fer una bona coreografia”. El cap de colla va lamentar que “nosaltres poca cosa lluirem perquè quan ens toqui sortir –tenen el nº61- ja no hi haurà ningú”. I va ser en aquest punt on es va encetar un debat sobre el sorteig, proposant una integrant de la colla que el sorteig “es faci a l’estiu, així sabrem si val la pena treballar tant en la decoració”.
Pel que fa a la nau és una questió que no preocupa a la Wendys Club, però els seus membres consideren que “s’ha de trobar una solució entre totes les part implicades”.
El millor i el pitjor del Carnaval
Per a les “chicas yeyé” de la Wendy’s Club el millor del Carnaval de Roses és “poder passar-ho bé amb els teus amics tant abans de les desfilades treballant en la carrossa com posteriorment en les desfilades”. I el pitjor és que… Aquí no va haver unanimitat sobre què consideren la part més negativa del Carnaval… és el que té se unes ‘chicas yeyés’.