El programa FutbolNet del F.C. Barcelona millora els valors de la humilitat i el respecte dels joves de Roses

FutbolNet del F.C. Barcelona a Roses
Participants, monitors i responsables del programa FutbolNet a Roses / Foto: arxiu

FutbolNet, que es realitza a Roses des del passat mes d’ octubre, inculca a la seixantena de joves que hi participen valors com l’ambició, el respecte, l’esforç, treballar en equip i la humilitat

FutbolNet a Roses
Alguns dels participants, monitors i responsables del programa FutbolNet a Roses

El programa FutbolNet és el primer any que es porta a terme a Roses tot i que en fa 5  que es desenvolupa arreu a diferents localitats de Catalunya. Un projecte que es ve organitzant des del passat mes d’octubre tots els dimarts i dijous, de 16 a 18 hores, al camp de la Vinyassa, tot i que ara pel canvi de gespa artificial es fa a l’estadi de Mas Oliva, i que els seus resultats són evident en l’educació dels joves participants. “Tant pares com educadors físics veuen molt positivament la resposta dels joves quan juguen a futbol, ens diuen que abans s’emprenyaven quan no guanyaven, i que ara no passa res, juguen, es diverteixen i si no guanyen ho entenen com una part del joc”, ha explicat la coordinadora del programa Futbol Net a Catalunya, Sònia Piñero, durant la visita que va fer ahir a Roses.

El projecte de FutbolNet és, sobretot, un programa socio-educatiu que a través de l’esport vol inculcar els valors, “que són valors de club com l’ambició, el respecte, esforç, treballar en equip i humilitat, els quals els treballem tant La Masia com a la Fundació del F.C. Barcelona”, va afirmar Piñero.

“Uns valors, va destacar el regidor de Benestar Social, Marc Danès, “que esperem i desitgem apareguin en el dia a dia d’aquest joves, i que quan siguin adults també es vegin un resultat de respecte cap als demés en tot els àmbit de la seva vida”.

Cada sessió del FutbolNet està es composa de tres temps. El primer dedicat al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc durant el partit de futbol. Normes i regles que posen els mateixos joves. El segon és el partit, i el tercer l’avaluació sobre el compliment dels acords pactats. L’equip guanyador no és el que marca més gols, sinó el que més i millor hagi complert les normes.

Les regles generals de joc són que no hi ha àrbitre, sinó un mediador/a encarregat de facilitar el bon funcionament del joc i el diàleg d’entesa entre jugadors en cas de conflicte; els equips són mixtes; i perquè els gols puguin ser comptabilitzats han de ser marcats cada vegada per un jugador diferent. La puntuació final del partit és la suma total de la participació, l’avaluació de l’altre equip, l’autoavaluació i de la puntuació del partit.

A Roses són una seixantena de joves, entre nois i noies de 10 a 16 anys els que hi participen en el programa FutbolNet, i donat els resultats positius envers l’educació del jovent “si tot va bé serà un projecte que seguirà realitzant-se en els propers anys en el nostre municipi.

A la demarcació gironina el programa FutbolNet del F.C. Barcelona es desenvolupa, amb la col·laboració de la Diputació, a Girona, Salt i Roses.